EXCLUSIV: Presa din Dâmbovița, preș la picioarele securistului Dan Miculescu (UNPR)

Dumitru Dan Miculescu, cunoscut si sub porecla "regele porcilor" pentru ca a facut „bijnita” cu carne in anii ’90, s-a imbogatit datorita sprijinului politic pe care l-a obtinut pentru ca lucra in cadrul SRI cu fostii securisti ceausisti ce au preluat puterea in 1989. Se autoproclama “cel mai bogat dambovitean”.
A primit intotdeauna autorizatii de mediu pentru fermele lui, desi porcariile pe care le patroneaza sunt cauza pentru care apa potabila e contaminata cu bacterii si virusi, aerul respirat e plin de suspensii cancerigene si emisii nocive, iar solul este abundent in toxine.

Desi a ajuns mare afacerist peste hotare, castigand bani negri pentru zile albe si din vanzarea de locuri de munca in Germania, spionul nu s-a multumit cu averea pe care o are, dorind sa faca parte si din conducerea tarii, sau macar a judetului Dambovita, pentru inceput. Iar planul sau a inceput cu cumpararea “in viu” a presei locale, pe care o manipuleaza in scop propagandistic.

A inceput cumparand trustul Artpress de la Teodor Emilian Vasiliu, cel mai mare santajist-ziarist pe care l-a “dat” acest judet si cu care ar fi putut avea probleme deoarece, cum spunea chiar Miculescu, acesuia “ii lipseste un surub”. Ca s-o convinga si pe femeia-papusar din spatele lui Vasiliu, Alina Mavrodin, sa renunte la trustul-trompeta pe care voia sa i-l lase mostenire filui ei, Andrei, Miculescu a pus pe masa suma de un milion de euro, dupa cum se lauda chiar Teodor Vasiliu in anul 2011. El a mai afirmat ca l-a cunoscut pe afacerist prin intermediul unui alt renumit secursit, Ion Stan.

Astfel, “incoruptibilul” santajist a batut palma cu un dusman politic, la acea vreme, pentru bani. In spatele lui Miculescu stateau, la vremea inchiderii Artpress prin cumparare, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu si primarul orasului Targoviste, Gabriel Boriga. Cei doi erau disperati din cauza campaniei pornite de cuplul Mavrodin-Vasiliu impotriva lor pe tv, radio, online si print.

Inchiderea trustului a fost considerat un mare pas pentru fostul prezentator de stiri sportive, limbutul Boriga de la radioul lui Nini Dumitrescu (pe care l-a tradat, desi il facuse om politic) si pentru umflatul Popescu, casatorit din interes si care a mai slabit intre timp, sperand ca lumea il va confunda cu altcineva la alegeri. In prezent, cei doi sunt cercetati de DNA pentru furt din bani publici cu sprijinul Elenei Udrea.

Revenind la Miculescu Dan, el a cumparat si Dambovita Tv de la un alt escroc, numitul Gheorghe Alin Albu (cunoscut ca “vistiernicul lui Blaga” sau “white fm”, dupa numele pe care il daduse unui post de radio local), dar si mai multi jurnalisti ce au o macaroana fiarta in loc de coloana vertebrala, pe care ii plateste pentru a administra site-uri “echilibrate” pe care se fac dezvaluiri numai despre dusmanii lui Nea Dan, el fiind intotdeauna pupat in c…

Astfel s-a ajuns in conditia ca dambovitenii mai tineri sa se intrebe “cine dracu mai e si Miculescu, cu MDI-ul lui si de unde a aparut?” Iar Google nu le poate raspunde. Tot ce se poate afla e ca Miculescu a intrat in UNPR direct ca presedinte al filialei judetene, pentru aceasta functie mutand sediul partidului de buzunar din fosta baie comunala, in fostul sediu Artpress.

Din familia sa, deocamdata doar fiul Bogdan “s-a remarcat”, devenind un subiect de barfa. Nu acelasi lucru se poate spune si despre amanta lui Dan Miculescu, o anume Emanuela Bertha Colea Dumitrica, care-si doreste sa ajunga nu mai putin decat primar al municipiului Targoviste. Pana la urma, ea e cea careia pana si mitropilitul Nifon ii aduce elogii (pentu detalii, cititi articolul de aici) si care, cu sprijinul popimii, ar putea strange multe voturi.

Cariera Berthei e fulminanta, ceea ce confirma ca nu ai nevoie de facultate daca stii sa dai cu cu… Fiind facuta jurnalist tot de N. Dumitrescu, a intrat in politica odata cu Boriga, caruia i-a fost purtatoare de cuvant si consilier. Din politica pana in institutiile publice nu e decat un pas, asa ca Bertha a ajuns “peste noapte” director al Teatrului Bulandra din Targoviste. Miculescu a pus-o manager la televiziunea lui de carton in timp ce ea era sefa si la Teatru, ca sa incaseze doua salarii si sa aiba cui da ordine cat e ziua de lunga.

Firma careia ii apartine postul tv infiintat si "extins" cu sprijinul coruptilor de la CNA, ii are actionari pe Paulina Miculescu (30,7%), Bogdan Constantin Miculescu (15,3%), Alina Ioana Curea Miculescu (15,3%) şi Bogdady Trans (38,5%). Asociaţii Bogdady Trans sunt Alina Ioana Curea Miculescu (95,2%) şi Daniela Maria Munteanu (4,7%). Pe membrii familiei afaceristului se pare ca nu i-a deranjat ca afaceristul si-a pus amanta manager la firma lor (in acte). N-ar fi fost prea mult nici daca il angaja si pe Corvin, sotul Berthei, tot un jurnalist din presa locala care (inca) nu vrea sa spuna tot ce stie…

Un comentariu: