ANSPDCP, CNA-ul Internetului - organism de reprimare a presei

Sforarii și securiștii din România și-au dat seama mai demult că (pe lângă televiziuni, radiouri, ziare) și Internetul trebuie controlat, iar atacurile asupra site-urilor cu dezvăluiri sau a celor ce pun la îndoială „statul de drept” au devenit, de atunci, iminente.
Controlul site-urilor nu are ca scop doar transformarea jurnaliștilor din online în slugi de presă (asemănătoare celor de la TV), ci are ca scop final obligarea acestora să cotizeze către partide, în campania electorală, pentru a primi protecție.
Amintim că Liviu Dragnea (care-și dorea nu doar să cenzureze presa online prin lege ci și să mai creeze o instituție de control unde să angajeze personal după bunul plac), s-a retras cu coada între picioare după mesajul fără echivoc a ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, care a susținut faptul că „protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase”. Totuși, mesajul ambasadorului nu a fost luat în seamă și de celilalți politruci penali care continuă să ordone unor slujbași plătiți din bani publici să le facă jocurile după ce au fost angajați pe criterii de ”relații și șpagă” în tot felul instituții publice.
Astfel, în plin scandal al evacuării Antenelor din sediu și în toiul dezvăluirilor noastre despre mafia din interiorul Universității Transilvania Brașov, am primit pe adresa redacției un document din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, un organism înființat doar pentru a avea locuri de muncă și soțiile, amantele, copiii, nepoții și alte rude/cunoștințe ale conducătorilor patriei. Această afirmație e dovedită nu doar de faptul că cei care au trimis documentul execută fățiș o comandă, ci și de lipsa lor de profesionalism ce reiese chiar din textul documentului, text datorită căruia facem publice următoarele precizări:
site-ul NEDREPTATE.NET nu colectează, așadar nici nu prelucrează date cu caracter personal. Din motive de securitate și pentru a respecta confidențialitatea datelor, platforma pe care este structurat site-ul nostru nu permite colectarea IP-urilor persoanelor care îl accesează, publică mesaje și comentarii sau care interacționează în orice fel cu acesta;
- de asemenea, niciun site administrat de GLIN Grup nu colectează date cu caracter personal și nu folosește adresele de email sau numele trimise de către utilizatori în scopuri comerciale, acestea fiind folosite exclusiv pentru comunicarea cu aceștia și doar cu acordul lor;
GLIN Grup nu a fost vreodată și nici în prezent nu este un SRL din România, activitățile de administrare, găzduire și coordonare a site-urilor realizându-se în afara granițelor acestei țări, acolo unde cenzurarea sau încercarea de a limita libertatea de exprimare nu reprezintă o meserie;
adresa menționată în document (Bd. Preciziei nr. 1, Sector 6, Bucureşti) a fost utilizată exclusiv în scopul preluării legale (în conformitate cu normele ICANN) a unor identificatori Internet (domenii) de la o terță parte cu sediul în România și al transferării la fel de legale a acestora peste hotare - fapt ce nu presupune stocarea sau prelucrarea de date cu caracter personal.
Precizările anterioare probabil că le sunt cunoscute celor de la ANSPDCP, dar pentru că singurul lor scop, cel puțin în acest caz, este intimidarea, au hotărât să trimită totuși documentul pe adresa noastră, deși acesta nu specifică cine a făcut demersuri pentru ca această sesizare să capete formă sau, în caz că Autoritatea s-ar fi sesizat din oficiu, ce motive au stat la baza acestei acțiuni.
Așteptăm, în cazul în care alte clarificări nu vor fi făcute, cel puțin un comunicat de presă după efectuarea investigației din data de 17 martie 2016, la care nu ne putem aduce aportul decât prin cele relatate mai sus. În cazul în care va exista un drept la replică, îl vom publica prin actualizarea acestui articol.
Un alt organism de represiune și intimidare folosit împotriva presei libere de politicienii mafioți din România este ONPCSB, care a declarat-o teroristă pe mama lui Radu Morau, dar care, în locul mult așteptatelor vorbe de spunere, au primit de la realizatorul Nașul TV o altă replică: „Vă belesc!”
În același context securisto-represiv, am aflat și despre faptul că masonul Cristian Adrian Panciu a decis ca de pe toate calculatoarele aflate în dotarea Camerei Deputaților, circa 2.500 de computere, sa nu se mai poată accesa site-ul www.ziuanews.ro. Azi în Parlament, mâine-n toată țara - nu un singur site, ci toate cele care „trebuie”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu