EXTREM: Proteste în stradă dacă Iohannis nu promulgă Legea „Dai casa pentru a scăpa de bancă”

În aceste vremuri tulburi, primim din ce în ce mai mult informații conforma cărora Klaus Iohannis nu va promulga legea prin care datornicii la bănci ar scăpa de datorii. Pentru că e slab, pentru că e șantajabil, pentru că ține mai mult la scaunul prezidențial decât la oamenii care i l-au asigurat pentru 5 ani – sunt presupunerile cele mai răspândite printre români.
Legea nu e pe placul marelui și intangibilului Mugur Isărescu, reprezentantul bancherilor mafioțicare s-au obișnuit să facă legea în România. Celor executați silit și li se cere ca, pe lângă confiscarea unor bunuri, sa plătească și daunele provocate băncii plus ratele și dobânda. Și se dorește ca lucrurile să rămână așa pentru îmbogățirea celor puțini și leneși, dar și pentru ca ei, cei lacomi, să controleze mulțimile prin manipularea finanțelor.
Dar asta nu ar fi suficient așa că, pentru a fi dat un exemplu, se dorește linșarea publică a lui Theodor Daniel Zamfir, inițiatorul legii, recurgându-se chiar și la atacarea nevestei lui,jurnalista Oana Stancu – amenințată și presată să-și convingă soțul să renunțe la mult-dorita lege.
Oana Stancu a reacționat printr-un comunicat în care demască manipulările de presă și intoxicările BNR, dar afirmă și că DNA-ul a fost atras într-o capcană, iar reprezentanții acestei instituții (în care, o parte dintre români încă mai au încredere) riscă să se discrediteze rapid.Redăm comunicatul integral:
1. Soțul meu a inițiat o lege extrem de așteptată de sute de mii de familii din țara asta care nu-și mai pot achita ratele la bănci sau care și le achită cu eforturi inimaginabile, muncind prin străinătate pentru asta sau privându-și copiii de strictul necesar doar pentru că s-au trezit că au fost momiți de bănci să ia credite în franci, de exemplu, iar ratele lor au explodat peste câștigurile salariale. Legea dării în plată înseamnă așa: banca execută doar bunul cu care a fost garantat creditul, nu ca acum să îi ia omului și casa și mașina și casa părinților și salariul și tot să rămână sclavul băncii pe viață.

2. Legea nu e pentru niciunul dintre membrii familiei noastre. „Dezvăluirea” servită domnului Bădin (cel dat afară de la B1 după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită) în legătură cu creditul pe care îl are cumnatul meu e o mare ticăloșie care are dublu scop:
– să genereze această plângere la DNA cu care soțul meu a fost amenințat până acum de trei ori de oficialii BNR sub acuzația că are interese personale în inițierea acestei legi
– să manipuleze opinia publică cu ideea că Zamfir a făcut legea nu pentru oamenii necăjiți, ci pentru fra-su. Un lucru extrem de fals, dar care mizează pe faptul că oamenii citesc titlurile și gândesc „E ceva acolo, nu iese fum fără foc”. Nu, nu e ceva acolo și nu e niciun foc, doar o petardă odioasă. Cumnatul meu are un credit la bancă, a achitat jumătate din el, garanțiile sunt de trei ori mai mari decât suma rămasă de achitat, așa că ar fi o prostie uriașă să dea în plată bunul ipotecat ca să stingă creditul.

3. Legea aceasta a fost votată în unanimitate aproape în ambele Camere ale Parlamentului, după ce a trecut prin cinci comisii de specialitate. Câteva sute de parlamentari au votat o lege pentru cumnatul meu? Legea e inițiată de 157 de parlamentari. Toți au inițiat o lege pentru cumnatul meu?

4. Dacă soțul meu era un individ care să facă legi pentru fra-su, nu ar fi pus pe altul să inițieze? Ar mai fi ieșit la bătaie pentru această lege cu toate intoxicările bancherilor și ale BNR și ar fi riscat, iată, să fie târât la DNA?

5. Dacă am ajuns ca pentru inițierea unei legi în favoarea atâtor oameni să te ia DNA, cine va mai iniția legi în această țară? Cred că e un lucru la care să reflectăm toți, și cei care au și cei care nu au credite la bănci.

6. Vă spun aceste lucruri din respect pentru dumneavoastră și încrederea pe care mi-ați acordat-o în toți acești ani.
Nu de frică sau din dorința de a ne văicări public. Suntem perfect conștienți amândoi de timpurile pe care le trăim și după cum vedeți nici eu nu m-am pus la adăpost în toți acești ani, nici Dan nu a dormit în Parlament, ba dimpotrivă, a avut curaj să se lupte cu un sistem bancar extrem de influent și plin de corupție și abuzuri, după cum arată dosarele DNA și deciziile instanțelor în peste 15.000 de procese legate de clauzele abuzive din contractele de credit.
Nu are și n-a avut niciodată afaceri cu statul (și nimeni din familia noastră), n-a cumpărat drepturi litigioase, n-a luat despăgubiri de la ANRP, n-a furat, n-a tăiat salarii, de aceea a putut și poate să iasă cu pieptul înainte în această bătălie pentru o lege dreaptă. Iar eu nu pot fi decât extrem de mândră de el!”
Milioanele de români umiliți s-au săturat. Au văzut că a putut cădea Ponta, deci poate cădea și Mugur, poate cădea și Klaus. S-a ieșit în stradă și s-a dărâmat un guvern, ceea ce a creat un precedent periculos pentru politicienii corupți și slugarnici.
Portalul contrabanci.com cere să înceapă să se verifice „de ce mii – zeci de mii de familii de români au ajuns în pragul sărăciei, trăiesc cu teama de a nu-și pierde locuințele și simt cel mai puternic dezgust și o sete neastâmpărată de răzbunare când trec pe lângă o bancă.” Adresându-se responsabililor, redactorii site-ului îi acuză că „permit supra-îndatorarea populației în așa hal încât unii împrumutați au ajuns la disperare și și-au luat viața. Alții stau și plâng de ciudă că familiile li s-au despărțit, că le sunt copiii lipsiți de unele bucurii elementare ale copilăriei, ca le-au plecat consoartele în exil, la muncă…”
„Și voi (bancherii – n. red.), canalii ce sunteți, rânjiți colții din „Ferrari”, scuipați bale prin studiouri de televiziune când v-ați trezit că ați dat credite de milioane de euro unor persoane fizice care s-ar putea să vă lase cu buza umflată? Când se va umple paharul debitorilor, veți vedea pe dracul!”
Dacă trebuie să cadă și președintele țării pentru a se face dreptate, atunci să cadă! Românii se coalizează din nou și fac front comun împotriva nedreptății. Masive proteste de stradă vor răsturna totul în favoarea populației acestei țări!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu