DEZVALUIRI: Moartea lui Vadim Tudor, grabita de tratamentele alternative

Corneliu Vadim Tudor era un om credincios. Dincolo de credinta religioasa, credea in miracole si in faptul ca anumite persoane ar putea poseda puteri paranormale. Cunoscandu-si problemele medicale si renuntand sa creada ca medicina clasica i-ar mai putea oferi vindecare, a cazut (ca multi altii) in plasa unor vanzatori de iluzii.
De-a lungul anilor, a povestit cum descoperea diferite tratamente alternative: de la aparate-minune, pilule recent descoperite sau leacuri antice ce au fost readuse la lumina, pana la auto-intitulati vindecatori ce isi asuma capacitati supraomenesti si care promit videcarea oricaror maladii, in schimbul unor sume de bani sau, in cazul lui Vadim, pentru a li se face publicitate.

Din pacate, asa cum se intampla cu toti cei ce isi pun speranta in tratamente alternative si sufera de boli grave, nici la Vadim efectul de placebo nu a fost atat de mare incat sa vindece diabetul sau afectiunile inimii.

In fotografia de mai sus, Vadim Tudor incerca "tratamentul" unei escroace ce ii promitea nu doar ca ii va vindeca diabetul dar si ca il va face sa leviteze!

Incercand asemenea "terapii", politicianul a pierdut timp pretios pentru ca, in final, sa piarda chiar lupta cu suferinta, mult prea devreme. Stia ca medicina alternativa, sub diversele sale forme si nume, nu este acceptata de lumea stiintifica sau de cea medicala, dar a preferat sa creada.

Medicii sustin ca terapiile alternative au doar efect placebo si nu doar ca sunt inutile, ci chiar periculoase deoarece, prin aspectul iluzoriu al unei vindecari miraculoase, pacientii sunt indepartati de actul medical care are eficacitatea verificata prin teste clinice si are la baza fundamentarea stiintifica.

Corneliu Vadim Tudor a trait 65 de ani, iar credintele acumulate de-a lungul vietii au fost cele care i-au grabit sfarsitul. A crezut cu strasnicie in gandirea pozitiva. A crezut ca, daca nu se gandeste deloc la suferinta si moarte, va avea o viata lunga si va depasi toate problemele. Odihneasca-se in pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu