DEZVALUIRI: Daniel, patriarhul ilegal

Pe numele sau real Dan Ilie Ciobotea (foto - Elvetia, 1988), Daniel nu putea fi patriarh decat daca ar fi urmat regulile riguroase ale vietii monahale (calugariei). Aceste reguli nu i-ar fi permis sa procreeze, printre altele, asa cum a facut atunci cand a conceput-o pe fiica sa, Steluta Visan Ciobotea (foto), cu domiciliul in jud. Arges.
Ipocritul Daniel nu recunoaste public decat ca fata este o nepoata a lui, desi in cercurile inalte ale sclifositilor din Romania, adevarul este cat se poate de limpede, o dovada fiind determinarea printului-infractor Paul si a nevestei sale Lia de a fi nasi de cununie ai Stelutei.

Datorita faptului ca preacurvarul Daniel nu isi asuma tutela fiicei, aceasta traieste in saracie si umilinta, incercand sa lupte cu imposibila birocratie romaneasca pentru a i se face dreptate printr-un test ADN.

Dar e foarte greu sa se aplice legea in cazul fostului colaborator al securitatii comuniste. Influenta lui era foarte mare chiar si la data de 23 decembrie 1989, atunci cand i-a fost ars dosarul de securist (impreuna cu multe altele, printre care cel al lui Ion Iliescu si cel al lui Traian Basescu).

Fiica lui Daniel Ciobotea detine atestat de traducator pentru trei limbi straine: germana, engleza si franceza, dar problemele cauzate de depresie au adus-o in stadiul de nu mai poate lucra.

Daniel-ului insa, ii e ceva mai bine: e patronul bisericii ortodoxe romane - o institutie scutita de impozite ce are in patrimoniu o avere estimata la 3 miliarde de euro (pentru detalii referitoare la aceasta cifra, consultati articolul "Averea neagra a bisericii ortodoxe romane")

Conform ziarului Adevarul, in 2007, cand Dan era mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a oficiat în Italia cununia religioasa a controversatului afacerist iesean Iulian Dascalu. Pe lista de invitati s-au aflat ofiteri de rang inalt din fostele structuri ale securitatii ceausiste. Daniel a aparut drept foarte apropiat de Iulian Dascalu, care l-a tratat regeste. A fost adus cu charterul, cazat separat de restul invitatilor si i s-a pus la dispozitie pentru tot sejurul un Mercedes de lux, negru, cu sofer.

In timpul liber, pe care mereu l-a avut din belsug, Dan Ciobotea e mogul de presa, postul lui de televiziune si cel de radio (trinitas) fiind favorizate de CNA in ceea ce priveste licentele de emisie. Directorul televiziunii bisericesti nu este altul decat soferul lui Daniel, Leonard Ciofu.

Asadar, Daniel e un patriarh ilegal conform normelor bisericesti pe care nu le mai respecta nimeni si unul imoral in ochii din ce in ce mai incruntati ai celor ce il sustin financiar si ii pupa poala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu