EDITORIAL: Tipologii de oameni cu trei c... - volumul doi: SEFUL

Cu totii am intalnit astfel de oameni. Poate e seful tau sau poate e un prieten care face pe seful sau poate e o cunostinta care detine o functie si se crede sef si acasa.
Peste tot vedem sefi. Mai mari sau mai mici care isi dau atat de multa importanta si care cred ca fara ei lumea nu functioneaza.

Acei oameni sunt de multe ori fara inima si calca in picioare umilul angajat, il calareste toata ziua atribuindu-i sarcini care de fapt nu sunt ale lui, iar de multe ori, bietul angajat, se trezeste in postura de a face ore suplimentare, fara a fi platit suplimentar, sau in situatia jenanta de a face treburi pentru sef ce nu tin de serviciu.

In anii '90 se practica mersul cu ploconul la sef (ba o damigeana cu vin, ba un curcan sau o gaina), ca sa te pui bine cu el. Acum s-a inventat spaga. Spaga nedetectabila. Pentru sefi, spaguta asta e ca un cadou, facut din prietenie si apreciere. Iar mai tarziu auzim declaratile sefutilor ca ei nu au luat nimic spaga, ci era un cadou de la un prieten.

Si cine e de fapt vinovat in toate astea? In nici un caz sefutul, pentru ca el nu a cerut nimic. De vina suntem toti pentru ca acceptam ca alti oameni au trei c... si noi nu, iar pentru a ne pastra locul de munca trebuie sa platim o viata prin "atentii".

In astfel de conditii unde mai e loc de dreptate? Se presupune ca ai un loc de munca pentru ca esti capabil si ai anumite abilitati, indiferent de studii sau perfectionari. Pana la urma studiile si perfectionarile sunt doar simple bucati de hartie pe care le inramezi si le atarni pe pereti. Si la ce ti-au folosit? Oricum nu vei obtine locul ala de munca mult visat pentru ca un sefut trebuie sa isi angajeze amata/sotia, nepotul, copilul etc si in nici un caz pe tine, cel venit din afara. Doar afacerea trebuie sa ramana in familie, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu