EDITORIAL: Acum sunt mame

Vad zilnic o societate bazata pe stereotipuri. Vad oameni ce judeca si sunt gata sa te arate cu degetul la cea mai mica abatere de la regulile lor nescrise. Insa azi vreau sa vorbesc despre o categorie aparte, cea a mamelor.
Femeile, cand intra intr-o relatie, se distanteaza usor de restul tagmei lor, apoi multe ajung sa isi puna saiba in deget si asa il nenorocesc pe individ, punand monopol pe viata lui, unde merge si cu cine si ce are de gand sa faca, fara sa luam in considerare ca pun monopol si pe portofel. Apoi mai toarna si un plod si s-a terminat distractia.

Ce conteaza cine era ea inainte sa aiba saiba in deget si sa faca un copil, ea nu mai e curva, ea e mamica!

Vad adesea femei in parcuri cu tigara in mana, stand la o mica sueta cu alte "colege de suferinta", in timp ce copiii alearga nestingeriti peste tot. In tot acest timp, prin neatentia lor, copilul poate avea de suferit. Nu am vazut nici o mama care sa previna un accident al copilului, ele apar abia dupa ce s-a intamplat (normal, doar erau preocupate cu discutia, iar accidentul este doar o distragere de la treburile lor importante).

Din momentul in care o femeie a devenit mama, aceasta are impresia ca a castigat nenumarate drepturi, inclusiv pe cel de a fi nesimtita. Brusc toata lumea trebuie sa o respecte, sa ii acorde prioritati si sa se poarte altfel, de parca ar fi cu doua p...

De curand am asistat la o scena incredibila care mi-a si pus capac. Doua astfel de individe plimbau carucioarele cu plozi pe o alee. O alee extrem de stramta unde, abia aveau loc doi oameni fara sa se ciocneasca intre ei. Cele doua ciurculau carucior langa carucior ca si cum toata aleea era a lor. Evident ca nici un alt individ nu mai putea trece nici intr-un sens, nici in celalalt.

Dar nah, ele au prioritate.

Nu mai sunt curve, acum sunt mame!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu