INCENDIAR: Înregistrare secretă de la Fan Courier

Am primit la redacție înregistrarea de mai sus, însoțită de mesajul următor:
Astăzi, în jurul orei 15 m-am prezentat în sediul Fan Curier din Ștefănești ca să semnez lichidarea și să mai iau restul de bonuri de masa și o diferență de bani, adică suma de 64 RON. 

Înainte de a semna, am întrebat-o pe fosta colegă despre ce este vorba, iar ea mi-a spus ca este o diferență de bani, adică banii de pe o sâmbătă lucrată, totodată confirmând și ea acest lucru.

Când am vrut să semnez dispoziția de plată, acolo scria că sunt pentru ore suplimentare, nicidecum pentru sâmbătă, după care eu am întrebat-o de ce nu scrie câte ore sunt și să specifice că sunt orele de pe o sâmbătă lucrată. Ea mi-a spus că nu știe, iar eu i-am cerut să specifice în clar pentru ce sunt acei bani.

În acel moment, fosta colegă a sunat în departamentul salarizare și a întrebat o colega de-a ei pentru ce sunt acei bani, iar dânsa mi-a spus că, de fapt, sunt bani de primă, nicidecum de ore suplimentare sau banii pentru sâmbăta lucrată.

Iar înainte de a întreba pe colega ei ce bani sunt, ea susținea că sunt banii de sâmbătă. Eu am cerut sa vina cineva și să îmi explice despre ce e vorba, pentru ca nu mai înțeleg nimic.

La un moment dat a venit o doamnă și mi-a spus că, de fapt, sunt banii care erau trecuți pe ultimul fluturaș, dar eu am semnat că am primit acei bani. Eu am întrebat-o ce se întâmplă și mi-a spus că a fost o greșeală, dar eu am semnat ca am primit acei bani.

Pe acea dispoziție era trecut, citez: „ORE SUPLIMENTARE”, nicidecum bani de primă sau bani de sâmbătă. Ei, după ce semnam, la plecarea mea din sediu, puteau frumos să treacă că am lucrat 500 de ore și că am primit banii pe ore suplimentare, adică suma de 64 RON.

Pe acea dispoziție nu erau trecute câte ore am lucrat, scria doar ore suplimentare. 
Doresc să puneți public această înregistrare ca să vadă și foștii colegi despre ce e vorba și să vadă ce măgarii se fac în Fan Curier.

43 de comentarii:

  1. BRAVO celui ce a inregistrat!FELICITARI

    RăspundețiȘtergere
  2. Vedeti cum se confirma tot ce am scris. Fetele alea se incurca in minciuni ca si ceilalti cand li se pun intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da se incurca rau de tot...nu ma asteptam la aceasta magarie...ascultati cu atentie ...eu sunt cel care am puso...

    RăspundețiȘtergere
  4. In atentia curierilor / personalului care se loveste de abuzuri directe, va rog sa fiti atenti la niste detalii (nu este nevoie de studii, doar fiti atenti la ce va scriu):

    -in cazul in care, vor sa va oblige imputarea unor repturi salariale (sa va taie din bani), pentru niste evenimente din trecut, din punct de vedere legal nu au acum. Legal se procedeaza asa: o data sesizata o situatie (de ex: avarie produse unei masini, daune de colete etc), orice caz de acest gen se noteaza intr-un PROCES VERBAL intocmit de superiori si in mod normal are un termen de solutionare de 30 zile. Nu pot sa vina sa va impute dupa 4 ani... o lampa stop sparta si sa va ceara fransiza pe ea. NU Clar, NU acceptati.
    -orice dispozitie catre dvs, in cazul in care nu intelegeti, solicitati sa vi se dea in scris CU Numar de Inregistrare in FATA dvs explicatii.

    -in mod normal (ca sa nu aiba ei drept de apel), in caz de conflict de serviciu, indepliniti-va sarcinilor in mod normal, decent, dar va recomand ca orice protest / manifest / nemultumire sa le transmiteti in mod organizat. De ce? Pentru ca, in cazul in care veti avea un comportament recalcitrant (nu vreau sa ma intelegeti gresit/am mai postat si la celelalte artcole legate de FAN, tin cu voi), ei va pot desface cu toate drepturile legale contractele.

    Trebuie sa aveti grija de voi de DOUA ori mai atenti, cu atat mai mult cu cat a inceput acest conflict.
    Luati-va propriile masuri de siguranta: ideal Martori, inregistrari-dar aveti grija sa fie de o calitate buna, sa se poata intelege usor conversatiile (in rest, exista mini camere de filmat, ca un pix :)) le stiti si voi).

    Mult succes, dragi curieri, fiti atenti si aveti grija sa nu LE dati motive de interpretare in defavoarea voastra, pentru ca vor cauta sigur un nod in papura.

    Mult succes! in masura ce mai gasesc informatii care va pot servi, le voi posta pentru voi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Las la aprecierea dvs si sa imi spuneti daca am gresit...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai gresit cu nimic.

      Ștergere
    2. Doar atunci cand ai fost dat afara ptr ramburs lipit de degete..... LUCA VIOREL.

      Ștergere
  6. Mainile mele sunt curate...adevarul va iesi la iveala...apropo te-a pus lungu sa chiar motoare tu esti??? Lungule nu incerca sa arunci vina...spune cati bani ai luat mai ales ca recunosti...apropo se aude si in inregistrarea pe care o am...aduti aminte ca l-ai trimis pe Florescu care nu are nici o vina ca tu nu stii sa iti asumi greselile, la-i trimis sa imi ceara in parcare la cec pe bulevardul chisinau 90 ron pt ca am pus acele awb-uri de la introdus la scanat,aduti aminte...voi face publice acele declaratii la convocarea facuta de tine in sediul pipera...stii ca recunosti ca ai luat banii si ai spus sa ramana intre noi si sa nu auda patronii...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am dovada pt ce am fost dat afara in mod abuziv...voi nu...persoanele abilitate vor decide cine a gresit...ma bazez pe scripte

    RăspundețiȘtergere
  8. Gata a inceput sa arunce cu noroi in el, nu mai au ce sa spuna si vor sa faca si pe ceilalti curieri sa il denigreze...total gresit...asumati greselile directore...nu da in el...se vede ca ne furati...semnam fluturase cu sute de prime dar de fapt sunt magarii...rusineee

    RăspundețiȘtergere
  9. Gata a inceput sa arunce cu noroi in el, nu mai au ce sa spuna si vor sa faca si pe ceilalti curieri sa il denigreze...total gresit...asumati greselile directore...nu da in el...se vede ca ne furati...semnam fluturase cu sute de prime dar de fapt sunt magarii...rusineee

    RăspundețiȘtergere
  10. Bai Luca Viorel,saracule ai uitat ca ai umblat intr-un ramburs si plangeai prin Fan sa nu te dea afara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine plangea bai saracule...cand acuzi adu si dovezi, ati inceput sa dati in el, va supara adevarrul , gata va pus sefii sa dati in el...el a venit cu dovezi, voi cu vorbe.

      Ștergere
    2. Plangea mata...nu mai mintiti

      Ștergere
    3. Va este frica re repercusiuni!!!

      Ștergere
  11. tine minte,de la un angajat de ani buni,atat timp cat la Fan nu faci probleme,adica furturi mai exact,nu o sa fii dat niciodata afara.
    La Fan se iarta orice,mai putin furtul,pentru care multi ar fi meritat sa fie la puscarie..insa au fost iertati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai prostilor ati uitat de ce a fost dat afara MARIN TIGANU...ati uitat?
      Va aduc eu aminte! Mai tineti minte cearta dintre Radu(finul), Lungu si Marin Tiganu, din cauza orgoliilor pe cate le are Adrian Popescu...stiu bnpt ca sunt un angajat de ani buni in fan curier

      Ștergere
  12. Au inceput sa latre cateii! Va simtiti incoltiti?

    RăspundețiȘtergere
  13. Lasilor(catei) nu incercati sa puneti monopol pe discutie, pt ca asta e o dovada, totodata ne si incurajeaza sa mergem mai departe si sa deschidem ochii mari...bravo celui care a dat inregistrarea

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt curier pe zona trei! Ati uitat cand Luca aducea in fiecare dimineata strudele si le impartea cu alti colegi...ati uitat ca el a fost singurul curier care sa dus la patroni si chiar daca nu sa rezolvat nimic merege mai departe...bravo lui. Daca ai nevoie ss te ajut in instanta te ajut cu cea mai mare placere. Te voi suna eu azi si vb mai multe...bafta

    RăspundețiȘtergere
  15. N-a uitat nimeni cine-i LUCA ..... e celebru pentru scandal si rambursuri. Baaaa LUCA....

    RăspundețiȘtergere
  16. Se vede ca sunteti frustrati lingusitorilor...aruncati totul in carca lui acum,idiotilor

    RăspundețiȘtergere
  17. La fan curier, se face politie in familie, contracte cu detectoare de minciuni si totul se rezolva repede...vai de capul vostru!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. a plecat totul de la chiru marian care a facut hepatita de la bautura, dar cand era "urgenta" si freca menta toata ziua i-a placut,cand a dat de greu...a zis ca isi da demisia...si continuati cu luca viorel care a incercat si el saia un ramburs ...de la 2 inapti ati ajuns sa va futa grija cine cu cine se fute:)))))) da...trebuie marit salariu ca alergam ca nebuniipe strazi si trebuie sa se respecte programul de lucru...in rest un betiv si un mini hot care a fost prins :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bai SARACULE, te dai curier cand de fapt esti un lingau de pe la birou...sanchi duci si tu marfa de la 12 la curieri si ai alergat mult de tot, sau cine stie ce prestezi ...si daca vrei sa stii nu si-a dat nimeni demisa...au dat afara pe cine a vrut pt ca sau aflat multe magarii, si va este frica. Vrei marire de salariu? Poate esti unul din asistenti care ia zece la suta de pe carca curierilor...nu iti iese si tie targhetul. O pula nu vrei?

      Ștergere
    2. Draga "Anonimule", tu asta care iti dai cu parerea de la cine si cum a plecat, hepatita C este o boala care se ia DOAR prin contact cu sange infectat cu aceasta boala! Dar tu esti prea incult si probabil singurul neuron si ala obosit pe care il ai, nu te ajuta sa intelegi de-ale medicinei. Dar cine stie, poate i da "norocul" peste tine si la urmatorul control medical vei avea vreo surpriza, nu de alta dar poate asa te documentezi inainte sa vorbeasca gura fara tine. Si apropos, numele si prenumele persoanelor se scriu cu litere mari ��

      Ștergere
    3. bai colegule de unde sti tu ma ca a plecat de la Marin tiganu ma?
      de unde sti tu ca a frecat el menta, ai muncit cu el cot la cot sau iti dai cu presupusul ca asa ai auzit tu, ba habar nu ai ce vorbesti.
      eu am muncit la fan cu Chiru Marian si nici nu iti imaginezi ce insemna munca pe vremea aia, o urgenta livra cel putin 70-80 de adrese pe 3 zone,4 sau chiar 5 zone in functie de inteligenta asistentului.
      ca sa sti Marian nu si-a dat demisia si nu a fost dat afara pt ca scarba aia de Lungu nu-l mai inghitea si finul lui Garba a facut tot posibilul sa scape de el fiindca se simtea amenintat si pe buna dreptate, Marin facea treaba buna si de multe ori el rezolva problemele pe zona nu Garba.
      am baut cu Marin si iti spun ca sa sti si tu ca nu era betiv.
      tind sa cred ca esti un prost si ori esti pus de cineva sa scrii ori ai multe probleme la cap sau cu bautura.
      a pornit totul de la Marin dar este de datoria noastra a tuturor sa ne cerem drepturile colegilor ala macar a avut curajul sa tina cu noi curierii si ar trebui sa tinem cont de asta baieti fiindca nici unul dintre noi nu a atras atentia asupra cacaturilor pe care le suportam zilnic

      Ștergere
    4. Colegu aici greșești, nu Marin rezolva problemele lui Garbă pe zona. Acolo era un alt fraier care era trimis sa rezolve problemele la alți curieri, din păcate nu asta contează important este sa ne plătească acele ore pe care le muncim, asta vor toți băieții din fan dar pana acolo avem mult de tras, prea multa corupție ANAF,SANEPID și bineînțeles preferații mei cei mai spurcați ITM în topul coruptilor,cred ca se bat pe locul 1 cu DNA

      Ștergere
  19. Domnilor CURIERI ! Dorsc sa va adresez o intrebare: Este adevarat ca in fiecare zi de luni semnati prezenta pentru saptamana anterioara, unde de luni pana vineri figurati cu 8 ore pe zi iar sambata si duminica liber, desi lucrati ore suplimentare in fiecare zi , chiar si in zilele de sambata?

    RăspundețiȘtergere
  20. Răspunsuri
    1. De unde stii tu ca Viorel a pus acea intrebare? Apare cumva numele lui...eu zic sa te duci si sa iti iei osul la ros, ca a mai ramas ceva din el!

      Ștergere
  21. Va rog frumos sa nu mai interpretati, cum ca Luca Viorel ar fi scris aceste lucruri...terminativa. Nu acuzati in necunostinta de cauza. Sunteti niste retardati si frustrati!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. În mod normal cratima din terminați-vă desparte verbul “terminați” (indicativ, prezent, persoana a II-a, plural) și pronumele personal în formă contractată “vă”.

    Însă, în acest caz, probabil se scrie terminativa.....dar ptr asta exista google!!!!!.Sory

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu zic sa te faci profesor de limbi!

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnul profesor invatati sa scrieti prescurtat cuvantul *pentru*

    RăspundețiȘtergere
  25. Tot ce comentati ar trebui sa se posteze si pe facebook sa vada tota tara sa posteze de la unu la altu asa sa se auda pana an muntii sa auda de jigodiile de la fan courier care le va veni si vremea cum lea venit la alti din fan

    RăspundețiȘtergere
  26. mai faceti greve curajosilor? credeati ca intimidati conducerea unei mari companii cu povesti pentru presa? jar o sa mancati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mars la cotet catelus obraznic...mergi si linge de la stapanul tau sclav ce esti...lucrurile or sa se miste cu sau voia voastra...sunteti niste rapandule de oameni limbistii fanului...o sa muriti ca niste leprosi sa tineti minte asta

      Ștergere
    2. Du-te draaaacuuuu CURVA LINGUSITOARE!

      Ștergere
  27. Multi vad ca se plang ca muncesc peste program. Normal ca lucrezi peste program daca in majoritatea zilelor te retragi la 15.00 chiar daca nu ai terminat de livrat si iti raman pentru a doua zi. Cand clientul suna in mod normal iritat de nesimtirea curierului care iti spune ca nu iti mai livreaza pachetul ca el s-a retras si ca te minte ca te-a sunat si nu ai raspuns e normal ca cei care sunt sefi sa faca presiuni. Cat despre salariu nu va suparati dar salarille sunt in functie de cat de grea e slujba si mai ales cat de multi oameni o pot face. Din moment ce orice persoana cu permis de conducere corespunzator poate face aceasta slujba extrem de usoara nu stiu de ce va plangeti. Daca chiar va faceti treaba cu adevarat si sunteti abuzati faceti reclamatie la ITM. Si dupa gasiti un job mai bun. Dar realitatea ca desi va faceti treaba la panarama vreti sa fiti platiti. rusine!!!

    RăspundețiȘtergere
  28. ce am inteles din mai multe articole... e o curvasaraie acolo in firma de nu se poate povesti. prima meserie din lume si cea mai usoara e sa fii curva. curvari sunt peste tot si odata ce fut angajatele vor fute si legile si prietenii si pe oricine. la itm alte curve penale si curvari care merita numai muie si si pule in cur la puscarie!

    RăspundețiȘtergere