SCANDAL: Infractorul Nicolae Matei a tăiat cablul TV în Năvodari

"Dacă v-aș spune că un primar din România a tăiat cablul în tot orașul ca să nu se vadă ancheta mea despre el, ați zice că fabulez, că trăiesc în realități paralele. Nici eu nu am crezut.

Dar să vă prezint datele așa cum sunt: eu am făcut o anchetă despre cum un apropiat al primarului din Năvodari a pus mâna pe tabăra de copii de acolo. Ancheta urma să fie difuzată la ora 21. La ora 19 primesc un telefon din Năvodari în care o voce precipitată îmi zice: „Primarul urmează să taie cablul în tot orașul cu puțin timp înainte de emisie, să nu se vadă ancheta”.

Mă apucă râsul. „Ce dracu, n-o fi Coreea de Nord!”, îmi zic în gând și îmi văd de ale mele. Cu cinci minute înainte de emisiune începe să-mi sune telefonul. Curg apeluri din Năvodari. ”Domnu Nedea, văd purici la televizor”. ”Domnu reporter, eu văd un ceas care arată ora exactă. Și atât”.

Din ce îmi spuneau oamenii, dispăruse brusc semnalul la toate companiile de cablu din localitate. Și doar pe raza Năvodariului. Am sunat în redacție Iosub-Florea Sabina a preluat cazul azi, la prima oră. Așa că fost sunat primarul. Care, inițial, când a aflat despre ce subiect e vorba, ne-a închis telefonul în nas.

O fi sau nu mâna primarului Matei Nicolae urmează să se stabilească. Ce nu înțeleg însă alți oameni este că în ziua de astăzi, cu Facebook, cu atâtea bloguri, cu atâtea televiziuni de știri, e atât de aiurea să încerci să oprești o știre despre tine. Pentru că nu vei obține decât efectul invers.

Știrea se va propaga mai tare decât atunci când ai fi lăsat-o în pace. Cu cât încerci mai tare să o ascunzi, cu atât va crește mai mult, ca un bulgăre de zăpadă mic care, o dată pornit la vale, pe pârtie, va crește neîncetat până se face ditamai bulgăroiul, bun să se vadă de pe Lună."
Alex Nedea, jurnalist
Cablul TV de la patru companii a fost tăiat duminică seara în tot orașul Năvodari. 

Primarul PSD din Năvodari, Nicolae Matei, a dat ordin să se taie cablul TV din oraş pentru ca oamenii să nu vadă ancheta de la "În Premieră" despre cum tabăra din Năvodari a ajuns o ruină şi o țintă pentru rechinii imobiliari. Mai mult, edilul a încercat să o determine pe Carmen Avram să nu difuzeze reportajul-anchetă despre taberele din Năvodari.

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, și-a amenințat în stil mafiot contestatarii pe o rețea de socializare. Pentru că un utilizator de facebook a îndrăznit să îl contrazică pe edilul corupt, șantajist și care cere în continuare și primește șpăgi grase, acest infractor ambulant i-a trimis omului următorul mesaj: "Într-o noapte vă vom căuta pe acasă și o să primiți o veste proastă".

Matei a fost la pușcărie de două ori, dar nu a stat mai mult de câteva luni, din mila unor judecători a căror corupție nu a fost încă dovedită, dar care vor fi trași la răspundere în viitorul apropiat. A fost arestat sub mai multe capete de acuzare, printre care faptul că a cumpărat influență cu terenuri, pe malul mării.

Unele terenuri erau oferite direct ca șpagă iar altele “mascate” de contracte de vânzare-cumpărare pe prețuri de nimic. O judecătoare a luat șpagă, iar șeful SIPI Constanța a cumpărat direct de la o firmă a primarului, samsar de terenuri, un lot pe malul mării. Într-un alt dosar care are ca obiect o scurgere de informații ce a compromis un flagrant al DNA comisarul șef George Dorel Popa, comandantul SIPI apare “doar” ca martor.

Corina Jianu, președintele Secţiei a II-a Civile a Tribunalului Constanța, a fost suspendată de Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia a venit după ce judecătoarea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită şi alte două fapte de abuz în serviciu.

Corina Jianu este acuzată că a primit, prin intermediul fiicei sale Roxana Jianu, un teren de la primarul PSD al orașului Năvodari, Nicolae Matei. Conform procurorilor, vânzarea este o recompensă pentru judecătoarea Jianu Corina Eugenia, care a soluționat numeroase procese de fond funciar în care Comisia locala Năvodari era parte.

Conform procurorilor, în perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei i-a solicitat comandatului IPJ Constanța, comisarul sef Valentin Burlacu, să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină in favoarea sa. În schimbul protecției, pe 25 octombrie 2012, Nicolae Matei i-a oferit ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu