EXPLOZIV: Gabriel Oprea e în spatele dezastrului "Colectiv"

"Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva."

Vorbele scrise mai sus au fost auzite de jurnalistul Andrei Manțog pe data de 29 octombrie 2015, cu o zi înaintea tragediei din clubul Colectiv, de la un funcționar din Guvern, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Discuția venea în contextul demisiei lui Gabriel Oprea, cerută cu insistență de către opinia publică și presa independentă din România, după moartea polițistului din coloana lui oficială.

Oprea a încercat, în fiecare zi de după accident, să abată atenția de la caz și să mușamalizeze faptul că folosea coloana oficială, în mod ilegal, de fiecare dată când se plimba cu mașina. În seara în care polițistul motociclist și-a pierdut viața, Gabriel Oprea se deplasa spre casă, venind, după unele surse de la un restaurant, după alte surse de la o amantă.

Văzând cum, după incendiul din clubul Colectiv, "Gabriel Oprea se prezintă, supereroic, salvator, providențial, în fața camerelor" Andrei Manțog se întreabă "De unde și până unde dă gușatul ăsta analfabet explicații?! De când? De ce nu e la birou? Ce caută pe teren?"

În jurul orei 3 a dimineții zilei de 31 octombrie, jurnalista Ramona Ursu a publicat un articol pe site-ul ziarului Adevărul, cu titlul: 


În timp ce se derulau evenimentele șocante, jurnalista realiza adevărul din spatele imaginilor: "Privesc cu spaimă ştirile. În minte îmi năvălesc toate supărările şi frustrările adunate în treizeci şi de ani. Îmi vin în minte şi toate nenorocirile din ţara asta. Şi toate întrebările la care nu am găsit răspuns. Ce, naiba, caută un show cu artificii, cu flăcări într-un club cu sute de oameni în el? Ce club e ăsta şi cine i-a dat toate avizele şi avizuţele ca să existe printre noi? Ce şpăgari nenorociţi or fi închis ochii la toate neregulile care au dus la atâţia morţi şi răniţi?"

"Privesc cu teamă ştirile. Generalul Oprea apare pe ecrane. Se cere primul la microfon. (...) Generalul Oprea se vrea mereu la microfoane, se vrea văzut pe ecrane. Repetă o dată, şi încă o dată, şi încă o dată despre cum l-a informat el şi doar el pe domnul preşedinte despre nenorocire. Cam asta e tot ce poate să ne spună. Vorbe goale de mercenar. Un militar de duzină pentru care ţara asta n-a meritat un cuvânt aproape o săptămână în care l-a aşteptat să spună ceva, orice, despre de ce i-a trebuit lui coloană oficială. Un general-ministru călare acum pe microfoane, ca într-o goană smintită pornită prin minţile unui întreg popor, pentru a îngropa cu zeci de morţi sfârşitul unui poliţist."

Motivele pentru ca un individ de teapa lui Oprea să dorească o asemenea situație sunt clare pentru cei ce înțeleg mintea unui general al armatei încolțit, pentru cei ce înțeleg statutul și puterea pe care le deține un ministru de interne ce este, concomitent și vice-premier.

Faptul că Ponta a apărut alături de Oprea, prevestește o conspirație între cei doi, împotriva poporului. Reacțiile președintelui vor dovedi dacă se alătură lor. Dacă e șantajabil, așa cum presupune Radu Moraru, sau nu.


Nu uitați că Gabriel Oprea a participat și la mineriadele din anii '90, alături de Miron Cozma, fapt dovedit de imaginile vremii. De atunci, a fost protejat de toate regimurile politice care s-au succedat la guvernarea țării noastre.


49 de comentarii:

  1. tara lui ponta..,pe care a luat o de la base....
    spun elevilor mei sa invete o limba straina si o meserie si sa devina europeni

    g. m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca asta le-ai spus si copiilor tai, domnule profesor. Nu e un sfat bun, iti spun eu, un roman mai englezit.

      Ștergere
    2. Imposibil sa nu introduci si particula "base", nu-i asa?

      Ștergere
    3. Ce inseamna pentru dvs. cuvintul "europeni"? Romania nu se afla in Europa? Romania nu a dat foarte multe civilizatiei europene, fara ca sa stie doar limba engleza? Operati cu sabloane... Si mai puneti mina pe cartile de istorie!

      Ștergere
  2. si eu cred asta, nu este o intamplare....ca sa se distraga atentia asupra politistului mort care a deschis calea lui oprea s-au gandit sa comita acest eveniment criminal tipic lui iliescu mineriadele tipic miron cozma iar oprea fiind in tinerete aghiotantul lui cozma iata rezultatul...v-amintiti ca miron cozma facea referire la o carte in care erau expuse metode de manipulare a maselor si altele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a fost aghitantul li cosma. Treaba lui de servici era sa conduca circul pe care il facea luceafarul huilei ca toate sa iasa cum se stabilise. Operatiune indeplinita cu succes dupa cum dovedeste evolutia ulterioara a personajului si a noastra restul prostimii. A fost rasplatit cu multe stele pentru acuratetea executarii misiunilor la vremea aia.

      Ștergere
  3. Noua ordine ... sa dezbine si sa formeze un nou "imperiu" . Tot ce vedem in tarile "slabe" asta se intampla. El este protejat si acum crede ca este un sef de trib. Dar sa isi puna pofta in cui , ca atunci cand vom deschide ochii si intradevar ne vom cere drepturile , ei nu vor mai avea putere. Vor folosii arme ca in '89 ? Trebuie sa realiza odata si pentru totdeauna ca suntem manipulati , ca se vrea ca Romania sa fie zona unde nu ca mai exista nimic. Am fost candva tara sau regiunea unde s-a intrebat ce sa se faca. Au fost conducatoti care au pus piciorul in prag tare si au dat de inteles ca aici nu este nimic de exploatat. Au fost omorati. Dc ??? Raspunde-ti singuri. Ganditi in ansamblu , ganditi cu mintea voastra nu cu a altora. Nu mai cititi , nu mai urmariti stiri care sa se adanceasca in prostie. Nu mai invatati copiii sa urasca , ei sunt viitorul eliberator al nostru. Vreti sa fiti sclavi ? Continuati sa nu faceti nimic. Cereti salvare ? Nu o sa o primiti , trebuie sa ne salvam singuri ca noi am adus situatia asta aici. Noi suntem valori , noi suntem peste tot. Ei ne fura tot ce incercam sa realizam. Deschide ochii romane ca nu esti un aminal sa fii condus in sclavie si nu mai fii mandru de tine , ci de cei care si-au dat viata pentru dreptate si au facut ca tu sa fii acum ROMAN.
    Sper ca ve-ti deschide ochii. Si cei ce vor mai continua sa comenteze nu incercati sa ma jigniti sau sa va spuneti parerea impotriva mea sau a gandurilor mele pentru ca ve-ti da dovada de prostie si indiferenta la ceea ce se petrece aici.
    Va multumesc pentru indiferenta de care ati dat dovata mai bine de 25 ani

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. ba da se poateeee! Sau agerpres-ul nu mai stie asta?

      Ștergere
  5. Sa va fie rusine. Patati memoria celor care au decedat.Stim ca bani pe care ii luati ,sa scrieti aceste articole, sunt patati de sangele . Incercati macar 3 zile sa nu mai faceti politica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te oftici? ba sa scrie... sau oi fi si tu vreun UNPR-ist?

      Ștergere
  6. Mi-e antipatic Oprea dar voi sunteti niste postaci prosti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarat! ...va fute grija de politicieni dar tot in spatele calculatorului muriti! ...adevarati romani!!!

      Ștergere
  7. sunteti ori bolnavi la cap, ori niste jeguri de slugi platite de alti politicieni, jeguri care in afara de palavre nu produc concret NIMIC ! mizeria e ca pentru palavrageala iau si bani si-i prostesc mai tare pe prosti !

    In incediul de la maternitatea GIULESTI, unde au murit bebelusi, cine si care politicieni erau de vina ? Ati uitat, huh, cine anunta decizia de inchidere a spitalelor si poftea medicii sa se care din tara daca nu le convine ? Luati politica, slugoilor, daca asta vreti, sa politizati, dar mai bine tine-va gura, asa cum ati facut cand traiati bine, pe piscoturi ! Ipocritilor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Maternitatea Giulești vinovat a fost „directorul” tehnic (de fapt șef serviciu, că bietul, n-avea decât liceul) care a achiziționat prize turcești, din plastic, pentru aerul condiționat. Din fericire pentru el, a trecut la cele veșnice înainte de a fi condamnat și încarcerat, în urma unui cancer galopant. L-am cunoscut. Nu era un hoț. Dar îi plăcea să „ciupească” câte ceva, pe unde se putea. Se plângea mereu de salariul de mizerie pe care-l avea. Și pe care-l „completa” cu ce mai ciupea la achiziții sau ce mai „ciupea” nevastă-sa, bucătăreasă la spital. Mașini n-a avut decât Oltcit și apoi 2 Dacia 1300 Break. Fetelor le-a luat un Matiz și o Sandero de 1,4. Plus trei apartamente, pentru fete și soacră-sa. Cam „subțire” în 20 de ani, față de alții. Dar a avut ghinion cu priza care a luat foc în momentul în care asistenta plecase să se pișe... Și apropo, a fost un adept fervent al lui Iliescu, al cărui tablou trona în sufragerie. Altfel, un ins amabil cu toată lumea, săritor. A fost marcat de nenorocirea de la Maternitatea Giulești și de perspectiva de a-și petrece ultimii ani în pușcărie. Ajunsese că nu se mai putea deplasa decât în căruciorul împins de nevastă-sa. Se miruia și se tămâia, mirosea tot a smirnă... Dumnezeu să-l ierte, că părinții copiilor arși nu l-au iertat...

      Ștergere
    2. Bravo pentru raspuns. Poate se mai dumiresc si unii care persista in prostie.

      Ștergere
  8. caut sa cumpar 3 calculatoare cu celeron D 2, 80 GHz si nu gasesc. daca aveti sunati-ma aicea sau dincolo

    RăspundețiȘtergere
  9. Ineptiile astea conspirationiste sunt debitate doar de cei care nu au calcat in ultimii 5 ani in cluburi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU BAGATI PROSTII LATRINISTI IN SEAMA ! EI NU JUDECA ,EI DOAR IMPRASTIE MIROS DE LATRINA SI PROPOVADUIESC INEPTIILE SI RAUTATEA CELOR CE LE-AU ACAPARAT CREIERII ! JOS CRIMINALUL PONTA ,JOS PARLAMENTUL NELEGITIM SI PENAL ,JOS DRAGNEA ,JOS SOVA ,JOS CIUMA ROSIE ,JOS PRIMARUL UCIGAS ,JOS OPREA ! CURATENIE IN TARA MEA !

      Ștergere
  10. Sunteți niște tâmpiți!

    RăspundețiȘtergere
  11. Condoleante romania trei zile macar faceti liniste din respect pentru familiile decedatilor si a celor ce lupta in spitale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai anonimule ti-e tare iti pasa de decedati ,vad ca-ti pasa de PSD postacule ca tare le mai iei apararea ,buni tai conducatori care nu mai au ce cauta pe la guvernele din UE ,numai un adevarat tampit poate sa fie comunist ca tine

      Ștergere
  12. Eu nu stiu daca a fost el de vina sau nu dar este clar ca lumina zilei ca nu avea ce sa caute in fata camerelor.
    1. la un moment dat a auns fara Arafat in fata camerelor, luat la intrebari de reporteri a spus "Imediat va raspunde dl Arafat" pai el ce caua acolo doar de imagine?
    2. la raportarea catre primul ministru el a vorbit cel mai mult dar de fapt nu a spus nimic "a citit" (nici macar bunul simt sa invete pe de rost) daca suneti atenti procedura de interventie cu ce face fiecare organ de inerventie el a adaugat "am coordonat" daca o facea nu era nevoie sa citeasca........
    3. Primul ministru a incercat sa minimalizeze activitatea dl Arafat si i-a spus ca daca nu aveti nimic de spus in plus fata de dl Oprea trecem la dl Dusa........ surpriza insa dl Arafat din randul doi de scaune a avut ceva de spus ( fara sa citeasca pentru ca el a coordonat de fapt tot)
    4. Ponta vazand ca nu a reusit sa ii inchida gura a incercat miseleste (asa cum ne-a obisnuit) sa arunce vina in curtea ISU numai ca dl Arafat a vrut sa ii raspunda miselului ca GUVERNAREA PONTA A VOTAT SI IMPLEMENTAT DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE dar i s-a taiat microfonul si i s-a dat cuvantul lui Dusa.

    Asta am vazut eu poate gresesc..............

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce minți bolnave au unii...ce scenarii....nu fac politică și nu ma interesează domnul Kprea dar cred ca e totusi prea mult!!!!! Dumnezeu sa-i ierte pe cei morți! !

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunteți pur si simplu idioți!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce rusine mi-ar fi sa zic despre mine ca sunt jurnalist, si sa scriu balarii , voua oare nu va este?

    RăspundețiȘtergere
  16. ședințele de la org.unpr. de săptămâna trecută,s-a dat ordin pe unitate, ca toți tinerii internauti să dezmLa intă și să apere pe generalul Izmană, de acuzațiile ce i se aduc, referitor la polițistul mort și la folosirea coloanei oficiale. Șefii de org. se temeau de mitingul programat de pnl, sambată si unde se anunță 10000 de manifestanți, care vor cere demisia lui oprea. Spunea seful de la un sector din bucuresti că se roaga să plouă, pentru a nu putea fi adusi pnl-istii din teritoriu. Intreb....dacă oprea nu e vinovat, de ce trebuie iesit la atac pe internet ? Nu stiu daca incendiul de la colectiv are vreo legătură cu oprea, dar pot afirma cu certitudine că i-a venit ca o mănușă, pentru a-și spăla păcatele.....cel puțin in fața cetățenilor naivi.

    RăspundețiȘtergere
  17. Martorii spun că focul de la artificii a aprins ornamentele de pe un stâlp, apoi focul s-a întins spre tavan. S-a auzit o explozie apoi tot tavanl a fost cuprins de flăcări şi s-a lăsat un fum gros. Ce a explodat? Polistirenul, vata minerală, lemnele? Păi ce-s astea? Dinamită, benzină, materiale pirotehnice? Chiar dacă erau de calitate proastă şi puteau arde, focul nu s-ar fi putut răspândi în câteva secunde. Eu sunt convins că a fost mână criminală acolo şi totul a fost plănuit. Asta-i părerea mea, indiferent de care va fi concluzia anchetei.

    RăspundețiȘtergere
  18. s-ar putea sa aveti dreptate intr-o oarecare masura. Pe FB au aparut declaratii ca unii tineri, prieteni cu patronii au primit mesaje sa iasa din sala ca va fi "bum" cu zece min inainte de aparitia artificiilor.
    Acum, daca luam in considerare dementa unor lideri din aceasta categorie de muzica si avan in vedere si titlul albumului ( ZIUA IN CARE MURIM ), este posibil sa fi fost programat ceva care sa le ofere un plus de adrenalina ( asta ar explica zgomotul exploziei ). Insa sunt convinsa ca , orcat de dementi ar fi fost, nu si-au programat sinuciderea. Poate situatia le-a depasit asteptarile. Eu am fost socata cand am vazut pe un post TV declaratia unui roker in "uniforma" specifica : CATA ADRENALINA.......... no comment !

    RăspundețiȘtergere
  19. corect, lui Oprea i-a venit manusa aceasta tragedie, exact cand era luat la tinta de intreaga opinie publica dupa moartea tanarului politist. 2. focul s-a extins extrem de repede pe tavan, ca si cand ar fi existat deja dat cu o substanta inflamabila fara miros sesizabil. serviciile stiu mai bine...adevarul va iesi pana la urma la iveala...dar ma mai mira cum au aparut atatia postaci care deja zic ca o implicare a politicianului in cauza ar fi exclusa din start... cine se scuza, se acuza, zice o vorba....

    RăspundețiȘtergere
  20. bla bla bla..va place barfa cum ii place bunicamii tuica. colectati un sambure de adevar de pe undeva, il multiplicati cu ce va vine la gura si rezultatul ramane acelasi. uitati-va la voi: o grama de idioti care au invatat sa citeasca forumuri si sa comenteze. atat sunteti, atat puteti. nu realizati ca va irositi timpul cu prostii ? nu aveti putere sa schimbati absolut nimic, si daca ati avea, comentand pe forumuri o gramada de baliverne,aceea nu e calea. regret ca imi irosesc 10 min sa comentez pt prima data pe un forum gen, dar nu pot sa nu observ unde am ajuns ca si comunitate. faceti ceva cu viata voastra si lasati genul asta de probleme in seama celor ce au a abilitati sa schimbe ceva. voi oricum n-o sa schimbati nimic,asta e sistemul de care depindem si decare nu vom scapa curand. singura solutie este sa ne vedem de viata noastra si sa incercam sa facem lucruri constructive. teoria o stim toti, practica mai putin - sa le fie tarana usoara si condoleante familiilor celor decedati in incendiu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si cine are abilitatea de a schimba ceva, bai nene? tu cu mentalitatea ta te poti arunca in Dunare, inteleg ca esti de acord ca faci umbra pamantului degeaba...

      Ștergere
    2. bravooo! oare va pricepe?

      Ștergere
  21. http://www.femalefeline.com/2015/11/colectiv-sau-cum-intram-in-trend-cu-o.html

    RăspundețiȘtergere
  22. False Flagul este posibil sa prinda si la noi. Deja sunt exemple demonstrate in alte tari(Israel; , Sua, etc...). Oprea are o fatza asa de falsa.....Cred ca s-a defardat intentionat ca sa para mai "indurerat"....
    Aici aveti un exemplu clar a ceea ce vreau sa spun https://www.youtube.com/watch?v=PfoaLbbAix0

    RăspundețiȘtergere
  23. De ce politizati un eveniment tragic? Cei care se agata de durerea altora pentru a invinovati de dragul denigrarii politice sunt jalnici. Si nu ma refer neaparat la Oprea, la oricine din orice partid. Respect pentru cei morti, pentru familiile lor, pentru cei care se zbat intre viata si moarte. Tragedii similare au avut loc si in alte tari. Era de vina, Ponta?lohannis? Oprea???....

    RăspundețiȘtergere
  24. UPDATE: http://www.nedreptate.net/2015/11/diabolic-operatiunea-colectiv-strategia.html

    RăspundețiȘtergere
  25. Toti sunteti extrem de vehementi si 'tari in gura' cand stati linistiti in fotoliul vostru de acasa si postati diverse cacaturi si va semnati 'ANONIM'. Daca aveti coaiele la locul potrivit , de ce va ascundeti identitatile ?

    RăspundețiȘtergere
  26. Sistemul asta din Antena 3 Romania este unul de " CACAT ". Este exact asa cum l-am creat noi cu LINGAI , DERBEDEI, ....FARA bun simt, Tupeu, si multe alte cuvinte la adresa acestor COPY/PASTE like America.

    RăspundețiȘtergere
  27. A facut, a dres. Spune, frate ce a facut si, mai ales, CUM! Cum se fac astfel de chestii? Cu cati complici, cat s-a abatut de la scenariul initial? Daca esti sigur ca e opera unui securist, nu e de-ajuns sa afirmi, spune-ne cum a facut!

    RăspundețiȘtergere
  28. Sistemul asta din Romania este unul de " CACAT ". Este exact asa cum l-am creat noi cu LINGAI , DERBEDEI, ....FARA bun simt, Tupeu, si multe alte cuvinte la adresa acestor COPY/PASTE like America.

    RăspundețiȘtergere
  29. Sa va spun cum a procedat oprea : un om de incredere al lui, securist la fostul 215 - sipi -, eventual cu inca 2-3 securisti de incredere, au plantat in club in tavan, in burete, chiar prin lansare cu un pistol cu arc, o mica bomba cu ceas programata sa explodeze in toiul concertului care fusese programat. Sau programata sa explodeze cu o telecomanda, de langa iesire. Altfel cum se explica ca oprea a aparut atat de repede acolo ? Stia. Si aceasta diversiune i-a salvat functia. Pentru el a meritat.

    RăspundețiȘtergere
  30. UPDATE: Un "control" oficial făcut chiar în dimineața tragediei a declarat Clubul ca fiind apt să își continue activitatea în mod normal.

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu am putut sa vad nimic. Acest raspuns am primit:
    "Goodbye to Gravity - The Da..." This video is no longer available due to a copyright claim by Tudorie Faneliusui.

    RăspundețiȘtergere