EDITORIAL: Spune NU violentei domestice!

Violenta este ceva ce se practica destul de des in familile din Romania. Indiferent sub ce forma este aceasta, o intalnim zilnic. Am vorbit intr-un articol precedent despre intimidare si violenta in scoli. In acest articol vreau sa vorbesc despre violenta asupra femeii pentru ca ea este cel mai adesea victima unor astfel de abuzuri.


Sunt cinci ani de cand s-a initiat o campanie impotriva violentei si totusi inca se intampla, iar femeile sunt victimele care ajung sa-l ierte pe agresor "de dragul copiilor" sau "pentru ca a fost un accident. Sunt asa de neindemanatica..."

Barbatii nu ar trebui sa aiba dreptul de a atinge o femeie nici cu o floare - spune o vorba veche din batrani, dar realitatea cruda e alta. Frustratii de serviciu stiu ca nu vor castiga niciodata intr-o lupta cu un barbat adevarat si, de asta, isi aleg o victima care este mai slaba decat ei, pe care o pot manevra, domina si maltrata asa cum au ei chef.

Acesta este un comportament primitiv si caruia ii trebuie raspuns ca atare. Femei, nu mai fiti slabe si luati atitudine, pentru ca nu este normal si nici sanatos ca aceste brute sa se atinga de voi. Daca voi le permiteti, ei vor continua si nu se vor schimba niciodata. Crezi ca nu ai scapare? Mereu exista o solutie. Cauta alternative, documenteaza-te, fa-ti un plan de a scapa si lupta. Loveste-l pe nenorocit in c... pentru ca un astfel de gunoi, care are tupeul de a ridica mana asupra unei femei, merita sa fie jucat in picioare.
Daca te numeri printre cele care s-au confruntat cu asa ceva si a scapat, atunci felicitari, ai facut pasi importanti spre fericirea ta si nimeni nu mai are dreptul vreodata sa se atinga de tine.

Impartasiti povestile voastre si lasati si pe altii sa afle ca nu sunt singuri si ca se poate si altfel. Nu mai vrem stiri cu violenta domestica, ci povesti cu happy ending!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu