DEZVALUIRI: Coruptii de la CNA au creat un imperiu radio pentru biserica ortodoxa

Trinitas tv este canalul oficial de propaganda al bisericii ortodoxe romana, cu o audienta medie de 10.000 de telespectatori si care, la ordinul penalilor de la CNA, a fost introdus in lista "must carry" astfel incat toate companiile "de cablu" sa fie obligate sa-l includa in pachetele lor cu posturi de baza.

Inainte de a se lansa televiziunea, Daniel (care intotdeauna spune "noi" atunci cand vorbeste despre el, ca si cum ar avea o treime in vintre) a creat postul de radio Trinitas care, dupa lansare, s-a propagat extrem de rapid de la nivel local la nivel national, in anul 2015 avand o acoperire mai mare decat teritoriul statului roman (putandu-se receptiona si dincolo de granite).

A fost cea mai rapida evolutie in ceea ce priveste extinderea emisiei si a puterii acesteia, astfel incat nici macar Romania Actualitati nu se aude in toate zonele tari la calitatea cu care se poate mandri radioul lui Daniel. Pe langa aranjamentele cu membrii CNA, echipa care construia radioul bisericesc a beneficiat si de consultanta de specialitate din partea ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii), de emitatoare puternice si antene de emisie de calitate, platite din banii negrii si "fara numar" ai bisericii.

Radio Trinitas a fost lansat in anul 2004 ca post local din Bacau, la ordinul direct al lui Daniel, pe atunci mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Odata cu numirea lui in functia de patriarh, adica sef absolut al bisericii ortodoxe romane, a lansat Trinitas Tv si a acoperit intreg teritoriul Romaniei cu undele fostului post de radio bacauan.

Trinitas nu este singurul post de radio din portofoliul bisericii. Aceasta mai detine:
- radio Doxologia (controlat de mitropolia Moldovei si Bucovinei);
- radio Renasterea (controlat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului);
- radio Reintregirea (controlat de arhiepiscopia Alba Iulia);
- radio Dobrogea (controlat de arhiepiscopia Tomisului);
- radio Lumina (controlat de episcopia Severinului si Strehaiei);

Doar in anul 2013, la ultimul "concurs" pentru acordarea de licente radio de catre CNA, din cele 19 licente scoase la concurs, 10 au fost alocate unor posturi religioase, cele mai multe frecvente fiind facute cadou Trinitas-ului.

In anul 2012, la penultimul "concurs" ce a permis CNA sa reglementeze ce putem si ce nu putem sa ascultam la radio in FM-ul romanesc, 15 din cele 38 de licente radio acordate aveau tematica religioasa.

Urmeaza un nou "concurs" - un nou blat intre membrii CNA si cei ce au cea mai mare influenta, cei ce dau cele mai mari spagi - in luna septembrie 2015.

Si pentru ca biserica nu face nimic fara sa obtina profit, de la inceputul anului 2015 fiecare parohie e obligata sa plateasca "taxa radio-tv Trinitas", care variaza in functie de criterii stabilite prin reguli interne - un subterfugiu menit sa ascunda cat incaseaza defapt trustul media al lui Daniel din suprataxarea bisericosilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu