Alege Bitcoin

PENTRU A IEȘI DE SUB STAPANIREA SISTEMULUI MONETAR CE LE PERMITE CELOR PUȚINI SĂ CÂȘTIGE ENORM DIN SPECULAȚII, DOBÂNZI ȘI TAXE APLICATE CELOR MULȚI, NEDREPTATE.NET SE ALĂTURĂ CELOR CE SUSȚIN ȘI RECOMANDA FOLOSIREA MONEDEI DIGITALE BITCOIN. 

Bitcoin este o monedă care foloseşte tehnologia peer-to-peer pentru a opera fără vreo autoritate centrală sau bancă.

Administrarea tranzacţiilor şi emiterea de bitcoini se face în mod colectiv, de către reţea.

Bitcoin este opensource; proiectul este public, nimeni nu deţine sau controlează Bitcoin şi oricine poate contribui.

Prin multiplele sale proprietăţi unice, Bitcoin permite lucruri ce nu pot fi făcute de către vreun sistem de plăți precedent.

Bitcoin pe telefoane mobile vă permite să plătiți în doar doi pași, scanează si plătește. Nu este nevoie să treceți cardul printr-un POS, să introduceți un cod PIN, sau să semnați ceva. Tot ce trebuie să faceți pentru a primi plăți Bitcoin este de a afișa codul QR în aplicația portofel Bitcoin și să lăsați prietenul dumneavoastră să scaneze telefonul mobil, sau să atingeți cele două telefoane împreună (folosind tehnologia radio NFC).

Tranzacţiile Bitcoin sunt securizate folosind criptografie de grad militar. Nimeni nu poate să-ţi cheltuie banii sau să facă o plată în numele tău. Atâta timp cât respecţi paşii necesari pentru a-ţi proteja portofelul, Bitcoin îţi oferă control asupra banilor tăi şi un nivel de protecţie puternic împotriva multor tipuri de fraudă.

Că şi în cazul emailului, nu este necesar să cereţi familiei să folosească acelaşi software sau acelaşi furnizor de servicii. Fiecare este liber să folosească ce doreşte. Nici o problemă aici; toate sunt compatibile atâta timp cât folosesc aceeaşi tehnologie deschisă. Reţeaua Bitcoin nu doarme niciodată, nici măcar de sărbători!

Bitcoinii pot fi transferaţi din Africa în Canada în 10 minute. Nu există nici o bancă care să încetinească tranzacţia, să pretindă comisioane exorbitante sau să îngheţe transferul. Puteţi trimite bani unui vecin în acelaşi fel în care aţi trimite unei rude din altă ţară.

Bitcoin îţi permite să trimiţi şi să primeşti plăţi la un cost foarte scăzut. În afara cazurilor speciale cum ar fi plăţi foarte mici, nu există o taxa impusă. Este, însă, recomandat să se plătească o taxă voluntară de tranzacţie mai mare pentru o confirmare mai rapidă a transactiei şi pentru a remunera persoanele care operează reţeaua Bitcoin.

Cu Bitcoin, nu există un număr de card pe care cineva răuvoitor îl poate colecta pentru a se da drept tine. De fapt, este posibil să efectuezi o plată fără să-ţi dezvălui identitatea, aproape la fel precum banii cash. Trebuie avut în vedere că pentru a-ţi proteja identitatea este necesar un oarecare efort.

Înalta securitate criptografică a Bitcoin permite procesarea tranzacţiilor într-un mod foarte eficient şi ieftin. Poţi face şi primi plăți folosind reţeaua Bitcoin cu aproape zero taxe. În majoritatea cazurilor, taxele nu sunt strict necesare dar ele sunt recomandate pentru confirmări mai rapide ale tranzacţiei.

Orice afacere ce acceptă carduri de credit sau PayPal cunoaşte problema plăţilor ce mai târziu sunt inversate. Fraudele prin chargeback duc la limitarea potenţialilor clienţi şi preţuri mărite, care, la rândul lor, penalizează clienţii existenţi. Tranzacţiile Bitcoin sunt ireversibile şi sigure, însemnând că acel cost al fraudei nu mai este aruncat pe umerii comercianţilor.

Bitcoin este o piaţă emergentă compusă din clienţi noi ce caută căi de a cheltui bitcoini. Acceptarea lor este un mod prielnic de a obţine noi clienţi şi de a oferi afacerii tale vizibilitate. Acceptarea unei noi metode de plată deseori s-a dovedit a fi o practică inteligentă pentru afaceri online.

Bitcoin oferă tranzacţii mulţi-semnătură ce permit cheltuirea bitcoinilor doar dacă un grup de persoane validează tranzacţia. Aceasta poate fi folosită de către un consiliu director pentru a preveni unul dintre membrii să facă cheltuieli fără consimţământul a suficienţi membri şi totodată pentru a monitoriza ce membri au autorizat fiecare tranzacţie.

Multe organizaţii necesită ţinerea contabilităţii. Folosind Bitcoin se poate oferi cel mai înalt nivel de transparenţă din moment ce se pot oferi informaţii referitoare la sumele deținute şi tranzacţiile efectuate de către membri. Organizaţiile non-profit pot de asemenea lasă toată lumea să vadă câte donaţii au fost trimise.

Ca utilizator nou, poți începe să folosești Bitcoin fără să înţelegi detaliile tehnice. Odată instalat un portofel Bitcoin pe calculator sau telefonul mobil, îţi va genera prima adresă Bitcoin și poți crea una de fiecare dată când ai nevoie. Această adresă poate fi arătată prietenilor pentru a te putea plăti sau viceversa. De fapt, este destul de similar cu modul în care funcționează emailul, cu excepția că adresele Bitcoin ar trebui folosite doar o dată.

Lanţul de blocuri este un registru public comun pe care se bazează întreaga reţea Bitcoin. Toate tranzacţiile confirmate sunt incluse în lanţul de blocuri. În acest fel, portofelele Bitcoin pot calcula soldurile ce pot fi cheltuite şi tranzacţiile noi pot fi verificate că implică bitcoini ce într-adevăr sunt deţinuţi de plătitor. Integritatea şi ordinea cronologică a lanţului de blocuri sunt împuternicite de criptografie.

O tranzacţie reprezintă un transfer de valoare între portofele Bitcoin ce este inclus în lanţul de blocuri. Portofelele Bitcoin păstrează o parte secretă de date numită cheie privată sau sămânţă, ce este folosită pentru a semna tranzacţii, oferind o dovadă matematică că provine de la deţinătorul portofelului. Semnătura de asemenea previne alterarea tranzacţiei de către altcineva după ce a fost emisă. Toate tranzacţiile sunt emise între utilizatori şi de obicei încep să fie confirmate de către reţea în următoarele 10 minute, printr-un proces numit minat.

Minatul este un sistem consensual distribuit folosit pentru a confirma tranzacţiile în aşteptare prin includerea lor în lanţul de blocuri. Minatul impune o ordine cronologică în lanţul de blocuri, protejează neutralitatea reţelei şi de asemenea permite diferitelor calculatoare din reţea să cadă de acord asupra condiţiei sistemului. Pentru a fi confirmate, tranzacţiile trebuie să fie incluse într-un bloc ce respectă reguli criptografice foarte stricte ce va fi verificat de reţeaua Bitcoin. Aceste reguli previn blocurile anterioare să fie modificate pentru că astfel s-ar invalida toate blocurile următoare. Minatul de asemenea este echivalentul unei loterii competitive ce previne un caz în care un individ poate să adauge cu uşurinţă blocuri noi în mod consecutiv în lanţul de blocuri. În acest fel, niciun individ nu poate controla ce este inclus în lanţul de blocuri sau să înlocuiască părţi din lanţul de blocuri pentru a retrage tranzacţiile proprii.

Acesta este doar un sumar foarte scurt şi concis al sistemului. Dacă doreşti să intri în detalii, poţi citi lucrarea originală ce descrie designul sistemului, să citeşti documentaţia pentru dezvoltatori şi să explorezi Bitcoin Wiki.

Dacă eşti pe cale de a explora Bitcoin, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ştii. Bitcoin îţi permite să transferi bani într-un mod diferit faţă de băncile clasice. Ca atare, trebuie să te informezi înainte de a folosi Bitcoin pentru o tranzacţie serioasă. Bitcoin trebuie tratat cu aceeaşi grijă pe care o ai pentru propriul portofel, sau chiar mai mare, în unele cazuri!

Ca în viata reală, portofelul trebuie ţinut în siguranţă. Bicoin face posibil pretutindeni transferul de valoare într-un mod foarte uşor şi îţi permite să îţi controlezi banii. Asemenea atuuri implică, însă, o grijă mai mare pentru securitate. În acelaşi timp, Bicoin oferă înalte nivele de siguranță, dacă este folosit în mod corect. Întotdeauna trebuie ţinut minte că este responsabilitatea ta să urmezi cele mai bune practici pentru a-ţi proteja banii.

Trebuie avută mare grijă cu orice serviciu făcut să stocheze banii tăi online. Multe exchange-uri şi portofele online au avut de pierdut din cauza breşelor de securitate în trecut şi astfel de servicii în general tot nu oferă destulă asigurare şi securitate pentru a stoca banii, assemenea unei bănci. Prin urmare, s-ar putea să vrei să foloseşti altfel de portofele Bitcoin. Dacă nu, trebuie să alegi acele servicii cu mare grijă. Adiţional, folosirea de autentificare cu factori multipli este recomandată.

Un portofel Bitcoin este ca un portofel pentru cash. Dacă de obicei nu îţi ţii o mie de dolari cu tine în portofel, poate vei face la fel şi cu portofelul tău Bitcoin. În general, este o practică bună să ţii doar sume mici de bitcoini pe calculator, mobil, sau server pentru utilizări de zi cu zi şi să menţii restul fondurilor într-un mediu mai sigur.

Stocat într-un loc sigur, un backup al portofelului te poate proteja de defecţiuni ale calculatorului şi de multe erori umane. De asemenea, permite recupererea portofelului după ce telefonul mobil sau calculatorul a fost furat, dacă îţi ţii portofelul criptat.

Criptarea portofelului sau a telefonului mobil permite folosirea unei parole care trebuie introdusă de către oricine încearcă să retragă fonduri.

Trebuie să te asiguri că nu vei uita niciodată parola, altfel banii tăi vor fi pierduţi permanent. Spre deosebire de o bancă, opţiunile de recuperare a parolei sunt foarte limitate când vine vorba de Bitcoin. De fapt, ar trebui să-ţi poţi aminti parola şi după ani de zile în care nu ai folosit-o. Dacă eşti în dubii, ai putea să ţii o copie pe hârtie a parolei ţinută într-un loc sigur, cum ar fi un seif.

Orice parolă ce conține doar litere sau cuvinte ce pot fi recunoscute poate fi considerată foarte slabă sau ușor de spart. O parolă puternică trebuie să conțină litere, numere, semne de punctuație și trebuie să aibă o lungime de cel puțin 16 caractere. Cele mai sigure parole sunt cele generate de programe proiectate în acest scop. Parolele solide sunt de obicei mai greu de amintit, așa că va trebui să aveți grijă cu memorarea lor.

Un portofel offline, numit de asemenea şi stocare la rece, oferă cele mai mari niveluri de securitate pentru economii. Aceasta implică ţinerea unui portofel într-un loc sigur, fără să fie conectat la Internet. Făcut corect, poate oferi o protecţie foarte bună împotriva vulnerabilităţilor calculatoarelor. Folosirea unui portofel offline împreună cu backup-urile şi criptarea este de asemenea o practică bună.

Tranzacţiile Bitcoin nu pot fi inversate, pot fi doar restituite de către persoana ce a primit banii. Asta înseamnă că ar trebui să tranzactionezi doar cu persoane sau organizaţii pe care le cunoşti şi în care ai încredere, sau care au deja o reputaţie recunoscută. Este responsabilitatea lor să menţină controlul cererilor de plată pe care le afişează clienţilor lor. Bitcoin poate detecta greşelile de tipar şi de obicei nu te va lasă să trimiţi bani din greşeală către o adresă invalidă.

Este necesar un oarecare efort pentru a-ţi proteja confidenţialitatea atunci când foloseşti Bitcoin. Toate tranzacţiile Bitcoin sunt stocate public şi permanent în reţea, ceea ce înseamnă că oricine poate vedea soldul şi tranzacţiile oricărei adrese Bitcoin. Pe de altă parte, identitatea utilizatorului din spatele adresei rămâne necunoscută până în momentul în care se apar informaţii din timpul unei tranzacţii sau prin alte circumstante. Acesta este un motiv pentru care adresele Bitcoin ar trebui folosite doar o singură dată. Aminteşte-ţi întotdeauna că este responsabilitatea ta să respecţi cele mai bune practici pentru a-ţi proteja confidenţialitatea.

O tranzacţie Bitcoin este transmisă de obicei în câteva secunde şi începe să fie confirmată în următoarele 10 minute. În acel timp, o tranzacţie poate fi considerată autentică dar încă reversibilă.

Dacă aveți nelămuriri cu privire la moneda Bitcoin sau întrebări de ordin tehnic, 
vă putem răspunde și chiar ajuta, pas cu pas. 
Ne puteti scrie la nedreptate.net@gmail.com sau pe facebook.

4 comentarii:

  1. nu stiu cum sa fac un portofel la o adresa bitcoin pe care o am

    RăspundețiȘtergere
  2. fiecare adresa bicoin e generata de un portofel.
    nu poti avea adresa inainte sa ai portofelul.
    de unde ai adresa la care te referi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as dori sa fac o plata pt site-ul auto..dar nu stiu cum ..va rog daca ma puteti lamuri ...am incercat de 3ori...imi arata o adresa a destinatarului...apoi portofelul..dar in acelas timp imi zc ca e adresa invalida..sunt anumiti pasii de urmat..?..

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunteti sigur că site-ul respectiv permite plata cu bitcoin? Puteti scrie despre ce site e vorba, pentru a verifica?

    RăspundețiȘtergere