EXPLOZIV: Un colonel STS recunoaște că incendiul de la #Colectiv a fost ORGANIZAT

Ştefan Enache, colonel în cadrul UM 02999 - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a fost trimis în judecată, pe 29 decembrie 2015, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Ofiţerul lucra din 1991 la Guvern, detașat la Secretariatul General al Guvernului (SGG) si se ocupa de interceptări şi bruiaj.

În interceptările prezentate de DNA în dosarul său apar anumite pasaje în care Ştefan Enache recunoaște că la #Colectiv „s-a pus foc”:

Ştefan Enache: „Eu ştiu ce a fost acolo la Colectiv când au dat ăia foc. Eu le-am spus <d-acolo nu scapă nimeni!>. Păi acolo a fost dat cu de-aia (o substanță - n. red.) şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo.”

Întrebat dacă autoritățile știau că incendiul nu s-a produs accidental, ci a fost planificat, Ştefan Enache confirmă:

”Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister, știa și OpreaŞi eu am prieteni care au fost specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo erau bombele care le au americanii. Deci americanii le spun <bombe-mamă>.

Întrebat de la ce a pornit explozia, Ştefan Enache afrimă:

Numai gazul care a fost, a făcut explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor… Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-au dat din spray, s-a ridicat, a creat vid și în momentul în care a coborât, oxigen.

Un comentariu:

  1. Adica stia Oprea si Ponta nu? Asta in termeni militari se numeste dezinformare si se pedepseste.

    RăspundețiȘtergere