EXCLUSIV: Legea dată de Oprea înainte de incendiul #Colectiv vizează stingătoarele de incendiu

Am intrat în posesia ultimului act normativ semnat de Gabriel Oprea, Oridnul Nr. 138/2015, publicat în Monitorul Oficial cu o zi înainte de tragedia din clubul #Colectiv, respectiv în nr. 803 din 29 octombrie 2015.

Actul, emis de către Ministerul Afacerilor Interne se intitulează: 
„Ordin pentru aprobarea Normelor tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu”

Publicăm conținutul acestui Ordin:
Având în vedere prevederile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările ulterioare, și dispozițiile Hotărârii Guvernului nr. 1.016/2004 privind măsurile pentru organizarea și realizarea schimbului de informații
în domeniul standardelor și reglementărilor tehnice, precum și al regulilor referitoare la serviciile societății informaționale între România și statele membre ale Uniunii Europene, precum și Comisia Europeană, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările și completările ulterioare,
viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, emite următorul ordin:
ART. 1
Se aprobă Normele tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
ART. 2
Normele tehnice sunt obligatorii pentru utilizatorii și persoanele autorizate care efectuează lucrări de verificare, reîncărcare și reparare a stingătoarelor de incendiu.
ART. 3
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Centrul Național pentru Securitate la Incendiu și Protecție Civilă, inspectoratele pentru situații de urgență județene și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București – Ilfov urmăresc punerea în aplicare a prevederilor prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne,
Gabriel Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu