EDITORIAL: Statul ne mananca pomana de vii

Stiu ca mass-media e preocupata de disparitia prematura a lui Corneliu Vadim Tudor, dar nu l-am cinsti si nu l-am onora daca am lasa cultura sa moara.
Un biet cercetator in stiinte istorice a intrat in greva de foamei inca de sambata 12 septembrie, iar acesta este doar un om care lupta pentru toti confratii sai aflati in aceasi situatie: salarii mici si posturi blocate in educatie si cultura. Inca din 2007, salariul unui cercetator cu o vechime de 34 de ani de munca era undeva in jurul sumei de 1200 de lei, pentru ca in 2009 Guvernul sa-l reduca, prin taierile salariale, la suma mizera de 900 de lei si pentru ca abia acum, in 2015, sa revina la 1200 de lei.

Aceste fapte sunt o rusine pentru ministere, premier, guvernantii ce ne conduc, care nu sunt in stare sa confere macar o minima decenta de trai pentru cei care ne duc numele si valoarea de romani mai departe prin descoperiri, cercetari si studii de specialitate.

Oare cum este posibil ca in anul 2015 un cercetator care a terminat studiile cu nota 10, sa fie nevoit sa cheltuiasca bani din propriul buzunar pentru a-si continua cercetarile? Florin Sandru a facut patru zile greva foamei in fata Guvernului, pentru ca pe 15 septembrie sa fie mutat din fata Guvernului, cu jandarmii, pentru ca ii deranja vizual pe stimabilii nostri guvernanti.Acesta a fost mutat pe o banca, intr-un parculet dinspre Aviatorilor.

Un cercetator istoric este tratat ca un huligan, iar carele de presa trec nepasatoare pe langa el. Pozitia celor de la Jandarmerie a fost una de sluga, ce urmeaza ordine ale unora importanti: "Având în vedere că Guvernul este un obiectiv de importanţă deosebită, având pază militară, colegii mei au discutat cu dumnealui, i-au explicat acest lucru şi i s-a recomandat să meargă în zona apropiată, în zona parcului, pentru greva foamei. Nu se poate staţiona în faţa Guvernului", a declarat căpitanul Mihai Vornicu, din partea Jandarmeriei. Singura publicatie ce s-a ocupat de cazul cercetatorului Florin Sandru a fost The Epoch Times Romania, o publicatie cu capital privat, avand sediul la New York.

Ar trebui sa ne crape obrazul de rusine ca suntem demagogi si ne batem cu pumnul in piept pentru pierderea lui Vadim Tudor, dar nu ii pastram memoria vie ajutand macar cu mediatizarea cazului unui om ce lupta pentru valorile culturale ce se afla in moarte clinica, iar odata cu disparitia culturii, vom muri si noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu