EDITORIAL: Tipologii de oameni cu trei c... - volumul unu: SECRETARA


Unde te invarti, unde te duci, dai peste aceasta mirifica creatura: SECRETARA. Daca nu ai programare, nu treci de ea. Daca din nu stiu ce motive nu te prezinti in intervalul orar afisat si ai intarziat cu un minut, esti dat afara. La fel si cand ajungi cu un minut mai devreme. Doar ea poate sa ajunga cu o jumatate de ora peste program sau sa inchida cu cincisprezece minute mai devreme.
Superba creatura e mereu ocupata, dar cand esti mai atent observi ca e pe retele de socializare sau joaca Solitare (daca nu are conexiune la net). 

Aceasta creatura este cosmarul oricarui student. Este mereu ocupata si mereu deranjata de prezenta ta. Ea are treburi mai importante de facut decat sa te serveasca pe tine (oare pentru ce este platita?). 

Secretara, se pare ca nu stie cu exactitate despre afisele ce ar trebui sa ajute studentul, ca ele trebuie sa contina absolut toate datele necesare pentru a o scuti si pe ea de intrebari, dar si pe studenti de neplacerea de a o intreba. 

La cea mai mica intrebare pe care o ai, secretara ori tipa la tine ca si cum ar fi trebuit deja sa cunosti acele informatii, ori te amana sau te da afara pentru ca "are treaba".

Ati stat vreodata la rand ca sa intrati la secretariat? V-ati uitat vreodata la fetele celor care ieseau? Cand ii vezi nici ca ai mai vrea sa intri. 
De multe ori m-am gandit ca secretara imi amintea de cineva. Abia acum mi-am dat seama. E evident ca e Smaug (fanii The Hobbit si Stapanul inelelor stiu la cine ma refer). Te terorizeaza si scuipa flacari pe nari, iar secretariatul este evident comoara ei pe care tu indraznesti s-o violezi cu prezenta ta.
Iar aceasta mirifica creatura este secretara institutiilor de invatamant.
Pe de alta parte avem secretara de birou. Pazitoarea usilor oricarui sef. Si aici avem ceva tipare. Secretara e evident tipa aia care trebuie sa arate bine, poarta fusta scurta si ii sparge casa sefului. Cele mai multe asa sunt, insa sunt si acele secretare vanjoase, trecute de prima tinerete care isi dau multa importanta si te fac sa te simti ca un gunoi. Cred ca secretara tipa la tine mai mult decat seful. 

Probabil ca cea mai des intalnita caracteristica a secretarei este atitudinea flegmatica, presarata alocuri de un comportament coleric. Daca nu treci de ea nu ai cum sa ajungi la sef.

Secretara va gasi toate mijloacele prin care sa nu primesti o intrevedere cu superiorul sau. Daca vrei totusi sa imblanzesti scorpia, cel mai bine este sa o indulcesti cu zambete, atitudine supusa, flori, cafea si ciocolata. 

Voi ce tipologii de oameni cu trei c... cunoasteti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu