EDITORIAL: Mai ai tupeu sa procreezi?

Urmăriți clipul, apoi să îmi spuneți, dacă mai aveți curajul, că vreți să faceți copii, că vreți să creșteți copii, că voi știți să îi creșteți și sunteți responsabili. Responsabili pe naiba! Sunteți cu toții oameni ai acestei lumi care nu e deloc atentă la ce are în jur, nu știe să aprecieze ce are în secunda respectivă, o lume de oameni absorbiți de ei, de tehnologie și de mediul social. 

Dați mai mare importanță aparențelor și uitați că mai există și niște oameni în miniatură care au nevoie de toată atenția noastră, 24 din 24, fără pauze și fără să ne mai gândim la noi. Societatea actuală pune accent pe ideea că o femeie după ce a devenit mamă, nu trebuie să uite că e femeie și să nu se neglijeze. Mda, ce să spun, de parcă mai contează cum arăți când copilul tău are febră și nu știi ce să-i faci sau când micuțul e nerăbdător să iasă afară la joacă. Mergi în părculețul pentru copii și nu într-o locație selectă. 

Nu crezi că nu contează deloc cum arăți atâta timp cât brațele micuțului tău stau în jurul gâtului tău și îți spune că te iubește? Ești sigură că vrei să pierzi o jumătate de oră din timpul tău cu cel mic doar ca să te aranjezi ca celelalte mame să nu zică despre tine că te neglijezi? Chiar și o jumătate de oră în care nu îi dai atenție e un timp pierdut. 

Timpul nu se mai întoarce înapoi și vei vedea cât de repede trece. Cei mici devin preșcolari, apoi vor merge la școală, vor urma generala, ca să te trezești într-o dimineață că sunt adolescenți, la liceu, că beau cafea cu regularitate, că ei sunt cei ce nu îți mai acordă atenție pentru că sunt prea absorbiți de lumea lor, unde tu, mamă, nu mai ai acces și nici loc. Vor merge la facultate, vor pleca de lângă tine, își vor găsi un serviciu, vor cunoaște pe cineva care va fi universul lor, se vor căsători și vor uita de tine, vor avea și ei copii și vor urma ciclul vicios pe care lumea modernă l-a prestabilit. 

Iar tu, mamă, vei fi uitată pentru că ai clipit și ai pierdut timpul în care puiul tău creștea. Nu i-ai fost alături la primii pași pentru că erai la serviciu și bona era cea care îl îngrijea, nu ai prins primul cuvânt pentru că făceai ore suplimentare. Te justifici greșit că vrei un viitor mai bun pentru copil, că vrei să îi dai totul, că vrei să aibă ce nu ai avut tu. Dar pe el nu îl întrebi. Așa cum nu l-ai întrebat nici dacă vrea să se nască în lumea asta. Ai luat decizii pentru el din egoism.

Așa că nu te mai plânge dacă rămâi singură și primești doar un telefon de sărbători și nepoții îi vezi crescând în poze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu