EXCLUSIV: Petiția ignorată de conducerea Fan Courier în anul 2014

Prezentăm publicului petiția trimisă de către un fost salariat conducerii SC FAN COURIER EXPRESS SRL în urmă cu mai mult de un an, petiție care, dacă nu ar fi fost ignorată, ar fi fost evitate protestele în masă cu care se confruntă în aceste zile compania de curierat.

Documentul demonstrează ilegalitatea în care se află compania din cauza nerespectării condițiilor impuse de Codul muncii, abuzurile fiind posibile numai cu sprijinul unor reprezentanți corupți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă București.
Demersul prezentei  petiții are ca obiect următoarele solicitări:

1. Compensarea în bani, potrivit prevederilor  Legii 53/2002 cu modificările și completările ulterioare, a orelor  de lucru prestate pe timp de noapte;

2. Compensarea în bani a zilelor de repaus lucrate pe timp de zi (zilele de sâmbătă), în intervalul de timp în care mi-am desfășurat  activitatea în cadrul  organizației dvs.

3. Compensarea în bani, potrivit legii, atât a zilei de 15.08.2014 (Adormirea Maicii Domnului), zi de sărbătoare legală care potrivit legii nu se lucrează, cât și a zilelor de concediu ramase neefectuate.

În susținerea solicitării precizate la punctul curent nr. 1, remarc  faptul  că potrivit  art. 125 alin. 1 din Codul muncii, se consideră muncă de noapte, munca prestată în intervalul cuprins intre orele 22.00 - 06.00, cu posibilitatea abaterii cu o ora în plus sau în minus față de aceste limite. În accepțiunea articolului menționat, salariatul care efectuează muncă de noapte este salariatul care desfășoară cel putin 3 ore pe timp de noapte din timpul său zilnic de lucru sau în proporție de cel putin 30% din timpul său lunar de lucru, pe timp de noapte.

Totodată, vă aduc la cunoștință ca în perioada de referință 24.12.2012 - 19.09.2014, activitatea mea funcțională, desfășurată ca salariat al SC FAN COURIER EXPRESS SRL, s-a derulat în proporție de peste 80% numai pe timp de noapte.

Din cauza efectelor posibile asupra salariaților, Codul muncii instituie și următoarele obligații pentru angajator:

- Înainte de a presta munca de noapte, salariații în cauză sunt supuși unui examen medical gratuit; ulterior examinarea medicală se realizează periodic și, conform art. 127 alin 3, dacă au probleme de sănătate recunoscute ca având legătură cu munca de noapte, cei în cauză trebuie trecuți la o munca de zi pentru care sunt apți;

- Potrivit art. 125 alin 6, angajatorul care utilizează în mod frecvent munca de noapte este obligat să informeze Inspectoratul Teritorial de Muncă. Este o obligație legală de informare al cărei scop rezidă în asigurarea, prin control, a unei protecții suplimentare a salariaților care prestează munca de noapte.

De asemenea, trebuie menționat faptul că aspectele relatate de mine mai sus, privind activitatea mea desfășurată pe timp de noapte în cadrul instituției dumneavoastră, în intervalul 24.12.2012 – 19.09.2014, pot fi analizate și verificate prin următoarele mijloace:

- sistemele  de supraveghere video atât din cadrul punctului de lucru Pipera
cât și din punctul de lucru Ștefănești;

- sistemul informatic de scanare al expedițiilor;

- sistemul de monitorizare GPS al flotei auto al SC FAN COURIER EXPRESS SRL.

Referitor la punctul curent nr. 2, vă informez că solicitarea în cauză se referă strict la programul de lucru desfășurat în perioada de referință, numai pe timp de zi (reprezentând aproximativ 20% din munca prestată în cadrul instituției dvs.), perioadă în care repausul săptămânal acordat a fost doar de o zi, în situația dată nerespectându-se programul săptămânal de 40 de ore instituit prin prevederile art. 41 alin. 3 din Constitutie si art. 112 alin. 1 din Codul muncii: „Durata normală a timpului de muncă pentru salariații angajați cu normă întreagă – în cadrul unui singur contract individual de munca (cu timp de lucru integral) – nu poate depăși 40 de ore pe săptămână și 8 ore pe zi.”

De asemenea, trebuie menționat faptul că aspectele relatate de mine mai sus, privind activitatea mea desfășurată pe timp de zi în cadrul instituției dumneavoastră, în intervalul 24.12.2012 – 19.09.2014, pot fi analizate și verificate prin următoarele mijloace:
- sistemele  de supraveghere video atât din cadrul punctului de lucru Pipera
cât și din punctul de lucru Ștefănești;
- sistemul informatic de scanare al expedițiilor;
- sistemul de monitorizare GPS al flotei auto al SC FAN COURIER EXPRESS SRL.

În referire la punctual curent nr. 3 fac următoarele precizări:
Conform art. 139 din Codul muncii sunt considerate sărbători legale în care nu se lucrează: […] 15 august - Adormirea Maicii Domnului […]

De asemenea, trebuie menționat faptul că aspectele relatate de mine mai sus privind activitatea mea desfășurată  în ziua de 15.08.2014 în cadrul instituției dumneavoastră, pot fi analizate și verificate prin următoarele mijloace:
- sistemele  de supraveghere video atât din cadrul punctului de lucru Pipera
cât și din punctul de lucru Ștefănești;
- sistemul informatic de scanare al expedițiilor;
- sistemul de monitorizare GPS al flotei auto al SC FAN COURIER EXPRESS SRL.

Precizez ca potrivit art. 8 din Codul muncii, buna credință a fost instituită pentru prima dată, ca un principiu al raporturilor de muncă. Norma legala din cod trebuie analizata în contextul art. 57 din Constitutie, care stabileste:
“Cetățenii României, cetățenii străini și apatrizii trebuie sa-și exercite drepturile și libertățile constituționale cu bună–credință, fără să încalce drepturile și libertățile celorlalți”.

Buna-credință trebuie să se manifeste sub forma:
- loialității, la încheierea contractului individual și a contractului colectiv de munca;
- fidelității și cooperării, pe parcursul executării contractului individual sau colectiv de muncă.

Având în vedere aspectele prezentate, în situația unui răspuns negativ privind solicitările formulate în prezenta petiție, îmi rezerv dreptul, potrivit legislației în vigoare, de a mă adresa instanțelor judecătorești competente material și teritorial pentru soluționarea acestui litigiu de muncă.

21 de comentarii:

  1. se vede clar de aici cum s-au imbogatit nababii astia nenorociti. pozeaza acum in mari afaceristi bijnitarii dracului?

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stiti ca este nedreptate in fan courier.. inca lucrez si vad cum este..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca este nedreptate de ce mai lucrezi.
      Din cate stiu eu locuim intr-o tara libera si nu ne obliga nimeni sa venim la munca!
      Chiar nu pot sa inteleg daca aveti atatea frustrari de ce mai lucrati acolo? De ce recomandati prietenilor vostri sa vina sa lucreze la FAN. EU persoanl nu as fi stat intr-o firma 5-9 ani daca sunt injosita in felul acesta!
      Eu cred ca atunci cand nu-ti convine ceva pleci! Daca stai inseamna ca iti place.

      Ștergere
    2. pentru ca am dreptul sa lucrez si exista legi care ar trebui sa ma protejeze...tu te-ai nascut ieri cumva?

      Ștergere
    3. femeia este idioata

      Ștergere
  3. Fa tu esti proasta rau!!! Ea nu stie ca oamenii mai au si probleme pe acasa sau greutati de aia vin la munca in orice imprejurare. Asta sigur e ceva prin Stefanesti de se baga in seama cu japca. Taci si sugeo la tine la birou acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. bai daca tot e vorba de supt nu o uitati pe Claudia Filote care a ajuns mare doamna in fan curier dupa ce l-a supt pe Felix asa de bine incat a ajuns sefa pe Pipera

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai atata adevar nu am citit in viata mea,bravo celor care au curajul sa spuna adevaru,au impresia ca o sa scape fara sa plateasca,vor plati pt faptele lor imputite si pt bataia de joc cu varf si indesat,au trecut de la firma de topit metale la curierat si au facut sclavia legala,ma bucur ca mai sare cineva de cur in sus sai apere pt ca aduci vor iesi mai multe adevaruri bravo continuati sa fiti prosti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu sunt angajat de 3 ani la aceasta firma de curierat si tot ce au scris colegii mei de la diferitele zone este dureros de adevarat. Se munceste foarte mult si intr-un ritm ametitor, concedii se dau doar cand vor sefii sau nu este volum mare de munca nu cand are nevoie fiecare. Dictatorul zonei 7 Victor Ion ameninta pe oricine nu vrea sa stea peste program neplatit ca va fi dat afara din firma.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu il uitati pe Lautaru Stelian pe care cred ca ar trebui sa il numim de azi innainte "Latraru Stelian" pentru ca si-a adus si s-a inconjurat numai de catei ,oameni de nimic si care ii sifoneaza absolut tot ce se aude pe zona 6.
    El insasi a fost un sifonar notoriu de cand era maniPULAnt ai ii dadeau baietii cate o cafea sa le cante cund se plictiseau la munca,dar probabil ca nu mai stie sau refuza sa isi aminteasca. Acest semiANALfabet nici nu stia sa vorbeasc cand a ajuns sef pe zona 6, stia doar sa tipe si sa injure cum invatase de la celalalt domn "Mago".
    si sa isi puna asistenti doar oamenii cpe care e sigur ca ii poate controla si manipula.
    Dragi patroni de ce nu va intrebati si voi cum dreaq la toate concursurile de asistenti pe zona 6 au castigat doar apropiati sau rude ale lui(Manolache,Cojocaru,Lacraru)
    sau unde este toata marfa de la Studio Moderna care disparea cand era el in Pipera,

    Ia intrebati-l si pe domnul Ponta despre combinatia de la carefoour colentina pe care o avea cu Ilie Ionel.

    Ia intrebati-l pe Piticu cati bani i-a dat Lautaru ca sa il sustina in functia de director?

    DRAGI PATRONI:

    ASTA ESTE REZULTATUL DIN CAUZA OAMENILOR PE CARE IA-TI PROMOVAT PE BAZA PLILELOR SI FAVORURULOR SEXUALE!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai aici este invidia, un om care a pornit de la munca de jos, si acum este manager de zona... Mda...
      Numai el stie munca si truda care a indurat-o.

      Ștergere
  8. Toți va plângeți ca se pun oameni pe pile la fan dar când se face un concurs nimeni nu participă chiar dacă voi ziceți ca e pe nașpa concursul nu va costa nimic sa aplicați va plângeți ca nu aveți drepturi, ba eu cred ca aveți drepturi dar totodată și obligatiii pe care le-ati semnat și asumat atunci când v-ati angajat la fan deci nu e numai vina celor de la fan ci și a voastră ca acceptați în continuare cu toate ca ziceți ca aveți copii acasa și asa mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cam contrazici. La inceput ne spui sa urcam pe scara pupncuristilor si la final ne spui ca nu ar trebui sa acceptam situatia. Inainte aplicau multe persoane si dupa ce s-a convins toata lumea despre ce e vorba s-au linistit toti.

      Ștergere
    2. Se cunoaste ca esti sefut prin FAN, limba romana iti este straina...

      Ștergere
  9. Ăsta sigur e Florin Ponta sau Lautaru

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu pot sa confirm cele de mai sus in sensul ca se fac multe nedreptati in aceasta firma si in consecinta in data de 28.03.2.14 am incetat sa mai lucrez pentru ei dupa vreo 12 ani de munca in fan courier ,simbete neplatite ,ore de noapte la fel,programul unui sofer profesionist se termina cind vrea sefi in aceasta firma ,probabil va exploda mamaliga !Cu stima un fost salariat .

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna seara Domnilor patroni, ai acestei mari firme pe care d-voastra o conduceti. Ma adresez numai, si numai d-voastra domnilor: Felix Patrascanu, Adrian Mihai si Neculai Mihai. Imi cer scuze pentru ceea ce urmeaza sa va aduc la cunostinta. Ati cladit o firma cu sudoare si foarte multa munca, cu tot respectul pentru domniile voastre, dar in "ograda" d-voastra sunt foarte multe nereguli, de altfel si foarte mari. Unele dintre ele posibil stiute sau nu de catre d-voastra, o sa va enumar cateva dintre ele si voi incepe cu persoanele importante ale firmei, in care d-voastra v-ati pus toata increderea si respectul, deoarece sunteti niste domni. Voi incepe prin ai numii pe cativa dintre ei ( sunt mult mai multi dar , voi lasa si pe altii sa-i numeasca dandu-si si ei la randul lor cu parerea), incepand cu: Domnul Gabriel Stan- Acesta ofera masini curierilor pentru interes personal, si nu numai , dar la predarea masinilor ,banii pentru combustibilul consumat ajung in buzunarele lui. Este simplu pentru d-voastra sa verificati daca ceea ce spun este sau nu adevarat.
    Un altul este domnul Gheorghe Andrei- Un alt domn care va fura de ani de zile precum domnul Gabriel, ce-si baga banii-n buzunar in urma francizelor ( cheltuieli pe care oricum asiguratorul nu le plateste indiferent daca este sau nu vinovat curierul de pagubele aduse masinii).
    Stiti d-voastra, domnilor patroni, ca majoritateta deciziilor sunt luate de catre domnul Nadir Balasel, Catalin Stroe si numita Elena Itu, fara ca d-voastra sa aveti habar de ceea ce se intampla cu firma, si ascultati doar minciuni nicidecum adevaruri cu privire la firma ? Va rog sa verificati cate spagi se iau in firma d-voastra pentru un post de director de ZONA. Ca de exemplu, domnul Lautaru Stelian de pe ZONA 6. Ii puteti intreba pe domnii Nadir Balasel si Catalin Stroe cati bani (spaga) a dat domnul Lautaru pentru a obtine postul curent. Pot sa va dau un indiciu de la cat a pornit?...2.000€
    Si inca ceva, de ce cheltuiti atatia bani pe teambuilding-uri, doar pentru a va face firma de ras din pricina destrabalarii dintre angajati si angajate? Credeti-ma ca este ceva foarte murdar si josnic, nu trebuie sa-i enumar pe toti, dar credeti-ma ca sunt foarte multi.
    In incheiere, mai sunt foarte multe de spus, sper sa nu va fi deranjat, dar aceasta este realitatea, verificati pentru a va convinge ce oameni de "incredere" si rude aveti in dreapta d-voastra.
    Cu respect *ANONIM*.....I'll be back!

    RăspundețiȘtergere
  12. NOU: Înregistrare secretă de la Fan Courier, aici:
    http://www.nedreptate.net/2015/11/incendiar-inregistrare-secreta-de-la.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Degeaba vorbim, daca nu si facem ceva cu adevărat. Propun ca duminica, black friday sa venim la munca dar sa nu livram! Sa ne ridicam! Avem o viată! Treziti-va!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu avem cu cine...păcat. Toți se bat cu pumnii în piept dar când e vorba sa facem ceva ......

    RăspundețiȘtergere
  15. mai faceti greve curajosilor? credeati ca intimidati conducerea unei mari companii cu povesti pentru presa? jar o sa mancati!

    RăspundețiȘtergere