EDITORIAL: Propaganda #Anti-Colectiv

Media din România promovează persoane care nu au judecată și care sunt mereu puse pe afirmații defăimătoare la adresa oricui. În cazul de față, mai puțin cunoscuta Ozana Barabancea, componentă integrată a unei emisiuni a trustului Intact, profesoară de canto și solistă de jazz, făcea în urmă cu câteva zile niște afirmații aberante și total nepotrivite pentru conjunctura în care au murit tinerii din Colectiv.

Ozana Barabancea afirma public despre tinerii morţi şi răniţi acolo că erau satanişti, se îmbătau, făceau sex în toaletă şi apoi vomitau în taxi. - potrivit publicației Ring.
Într-un post pe o rețeaua de socializare facebook, Ozana și-a cerut scuze public și a cerut clemență din partea oamenilor, însă profesori de religie, ale unor școli din capitală, nu au dat dovadă de caracter și nu și-au cerut scuze public. Ba mai mult, aceștia au declarat că este poziția oficială a bisericii.

Deși ar trebui să fim mai buni, să învățăm lecțiile pe care viața se încăpățânează cu îndârjire să ni le ofere, profesori de religie și chiar preoți țin să ne facă ei teoria muzicii rock și să ne învețe cum să stăm departe de asemenea influențe „satanice”.

În calitate de novice într-ale crezurilor de căpătâi ale religiei cred că este exces de zel și îndoctrinare pură, dusă până la extrem, să înveți mințile tinere că ascultarea unui anume gen muzical are legături cu necuratul. Exagerarea este cuvântul care este demn de bomba ce a explodat în presă, încă din data de 9 noiembrie, însă media a considerat că este o știre de mâna a treia.
Elevii din mai multe şcoli din Capitală au aflat la ora de Religie că victimele teribilului incendiu de la clubul Colectiv şi-au meritat soarta, deoarece frecventau cluburi şi ascultau muzică rock. Pentru a fi mai convingător, profesorul de Religie Ioan Iscu, de la Colegiul „AD Xenopol”, a distribuit elevilor inclusiv nişte texte care susţineau că muzica rock este satanică şi că scopul ei este acela de a-i îndepărta de religie pe bunii creştini. „Vom încerca lămurirea unor aspecte mai puţin cunoscute ale muzicii rock, din dorinţa de a preveni, în special pe tineri de efectele negative, deosebit de periculoase ale ascultării muzicii rock”, începe unul din texte, intitulat „Muzica rock în viaţa tinerilor”. (Știre din ziarul Adevărul)
Profesorii de religie zeloși care au dus o astfel de campanie, că altfel nici nu-i putem spune, au dus lucrurile mai departe decât limitarea la împrăștierea de fițuici printre elevi (elevi care au ales să participe la orele de religie), propovăduind, fără pricepere și fără conștiință sau milă creștinească, dezbărarea de distracții, de muzică rock și mai ales, promovarea concepției, total necreștine, cum că tinerii ce au pierit în clubul Colectiv au murit pentru că îl adorau pe diavol. Tinerii elevi au fost puși să facă și diverse exerciții de reflecție cum ar fi: ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi primit o invitaţie în club Colectiv?

Mă gândesc la mame ce și-au iubit copiii, nu le-au strivit creativitatea și libertatea și le-au permis să aleagă în viață ce-și doresc. Mă gândesc la acele femei care au suferit pierderea unicului copil sau a unuia dintre copii, căruia i-a dat viață și pentru care a făcut sacrificii. Oare cum s-au simțit acestea când copiii lor au fost numiți sataniști? Sunt oameni care empatizează cu cei implicați în cele întâmplate și care sunt puși în condiția de a explica propriului copil de ce colegii, prietenii sau acei tineri care au fost în acea noapte în clubul Colectiv sunt numiți sataniști și dacă este adevărat.

Preceptele religioase sunt încălcate grav de cei care au tupeul nesimțit de a se numi cadre didactice (despre care se presupune că trebuie să formeze și să lumineze tinerele generații și nu să le ofere false informații și valori religioase), oameni care au credință nestrămutată în Dumnezeu sau preoți (care ar trebui să fie părinți și îndrumători spirituali).

Unde e mila creștină și bunătatea și înțelegerea? Oare ne vindem atât de ieftin unor instituții conduse de lași, lacomi și hoți (iar aici nu mă refer doar la tagma bisericească, tagmă ce îi sprijină pe profesorii de religie, dornici să fie bine-văzuți de biserică și conducătorii lor, dar și să-și cumpere un loc în rai prin supușenie față de conducătorii bisericii, aici mă refer și la restul tagmelor de hoți ordinari care au secătuit țara și au înrobit poporul, care e din ce în ce mai sărac). În aceste condiții poporul pierde și valorile creștine: iubirea de aproape, ajutarea celor în nevoie și a celor sărmani, mila creștinească, fie ea și sub forma compasiunii, etc.

Am pierdut multe din vedere și ne lăsăm pe zi ce trece să fim îndoctrinați și manipulați, când adevărul trebuie căutat. Nu crede fără să cercetezi! Nu fă ce spune sau ce face popa, ci fă ceea ce este corect și moral! Dacă fiecare ne-am aminti să fim mai buni, am schimba cu adevărat ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu